Sari la conținut
Home » Una dintre următoarele feline ar putea deveni cel mai bun prieten al tău. Rasele de pisici care sunt orice altceva dar sălbatice nu

Una dintre următoarele feline ar putea deveni cel mai bun prieten al tău. Rasele de pisici care sunt orice altceva dar sălbatice nu

sursă foto: animalzoo.co.uk

Pisicile și frigul nu merg întotdeauna mână în mână, mai ales dacă optați pentru un pisoi în locul unei pisici adulte. Felinele active nu sunt animalul de companie potrivit pentru orice gospodărie. Vei dori să iei în considerare cele mai calme rase de pisici pentru căminul tău.

Ca orice iubitor de animale, Annette Louviere, medic veterinar la Wisdom Health Genetics, știe că „este ușor să te îndrăgostești de prima pisică pe care o vezi”. Dar, atunci când vizitați adăpostul sau discutați cu un crescător despre un posibil companion mustăcios liniștit, ar putea necesita ceva timp pentru întrebări despre socializarea și experiențele de viață ale pisicii.

„Anumite rase de pisici au fost crescute pentru a afișa personalități previzibile”, spune Louviere. „Deși, fidel naturii, nu toți indivizii unei anumite rase se vor încadra întotdeauna în acest tipar.” Ea adaugă că cele mai adorabile pisici de poală sunt socializate de la o vârstă fragedă și sunt introduse de timpuriu la noi stimuli.

Pisicile siberiene

De la siberienii cu temperament dulce la persanul care toarce am adunat zece motănei de poală care se vor potrivi cu siguranță stilului tău de viață.

Siberianul social este un favorit personal al lui Louviere. Aceasta a fost părintele mândru a două pisici de companie! Sunt adorabili, dornici de îmbrățișări și se vor împrieteni cu plăcere și cu alți membri ai familiei cu patru picioare. Pisicile siberiene de rasă pură costă destul de mult, deoarece sunt destul de rare, dar poți pune un preț pe dragoste? S-ar putea să ai noroc și să găsești una și la adăpostul tău local.

pisica siberiană: sursă foto: europafm.ro
pisica siberiană: sursă foto: europafm.ro

Apropo de a vă fura inima, petreceți ceva timp cu această drăguță cu ochi albaștri și v-ați făcut un prieten pe viață.

Pisica ragdoll

Numele de ragdoll se topește în brațele tale atunci când este luat în brațe, un fel de jucărie ragdoll. Este demn de remarcat faptul că rasa ragdoll este alegerea numărul unu a lui Lindsay Butzer, DVM și partener PetMeds, când vine vorba de cele mai calme rase de pisici. „Ragdolls sunt o rasă de pisici leneșe și docile care nu sunt buni vânători”, spune ea cu drag.

pisica ragdoll; sursă foto: animalepierdute.ro
pisica ragdoll; sursă foto: animalepierdute.ro

„O pisică calmă va fi, de obicei, o pisică prietenoasă căreia îi place să fie mângâiată și care toarce imediat când i se dau mângâieri sub bărbie”, spune Butzer. Și, de cele mai multe ori, pisicile persane îndeplinesc această cerință. Nevoile lor de toaletare nu sunt pentru cei slabi de inimă, dar veți fi recompensați cu cea mai drăguță pisică de poală cu fața pufoasă pe care și-ar putea-o dori cineva.

Scottish fold

Pisicile Himalayan sunt o combinație perfectă între un persan cu un caracter dulce și un siamez plin de viață. Cele mai bune zile ale lor sunt petrecute în poala omului lor preferat, dar se bucură și de timpul petrecut alergând după jucăria lor preferată cu bagheta. În plus, aceste zburătoare cu părul lung sunt de-a dreptul superbe. Marcajele lor de tip „fame point” și ochii albaștri izbitori îi fac să fie o rasă care atrage toate privirile.

Cunoscută pentru urechile lor împăturite și pentru fețele lor cufundate, care îi dau un aspect de bufniță, fermecătoarea rasă scoțiană poate topi inima oricui. „Au un temperament echilibrat, dar pot fi mai energice decât o pisică de poală obișnuită”, spune Louviere.

sursă foto:animalcorner.org
sursă foto:animalcorner.org

Ele iubesc profund și ar putea chiar să se atașeze în mod special de omul lor preferat, dar nu sunt prea pretențioase sau nevoiașe.

Louviere spune că această rasă este crescută special pentru aspectul lor mătăsos și natura blândă. (Dar nu uitați, genetica este doar o parte din ecuația pisicuței calme). Ele pot fi puțin timide. Așadar, socializarea de micuț joacă un rol important pentru a vă ajuta pisica British shorthair să devină o pisică echilibrată.

Pisicile birmaneze sunt o încântare pentru iubitorii de animale

Un alt amic în parte persan, Burmilla este o încrucișare adorabilă între persanii chinchilla și pisicile birmaneze. Au multă dragoste de oferit, ceea ce nu este o surpriză având în vedere verișorii lor la fel de iubitori. Se spune că ochii lor de un verde șocant cu margini negre și blana mătăsoasă o fac pe această drăgălașă să pară pregătită pentru o ieșire în oraș, dar noi garantăm că ar prefera să-și petreacă seara ghemuită pe canapea.

Da, sunt la fel de drăguți precum sugerează și numele lor. RagaMuffins ajung să fie destul de mari, pisicile masculi ajungând până la 20 de kilograme – ceea ce înseamnă o cantitate impresionantă de blană pufoasă cu care să se cuibărească. Chiar dacă au o mulțime de blană, aceasta este super moale și nu se mată ușor atunci când sunt periate regulat (o dată sau de două ori pe săptămână este suficient).

sursă foto: europafm.ro
sursă foto: europafm.ro

O privire rapidă asupra istoriei lor sugerează că pisicile Birman sunt cele mai răcoroase feline. Se spune că legătura lor cu oamenii a început cu secole în urmă, ca tovarăși de încredere ai călugărilor din temple. Această pisicuță Velcro adoră să-și urmeze iubiții ei oameni din cameră în cameră, copleșindu-i cu afecțiune. Și ar prefera să nu fie lăsată singură prea des.

sursă foto: dailypaws.com
sursă foto: dailypaws.com

„American shorthairs sunt adesea descrise ca fiind docile și ușoare, dar sunt cunoscute și ca fiind destul de jucăușe”, spune Louviere. La urma urmei, aceste feline pline de viață au fost inițial apreciate pentru abilitățile lor de vânătoare la bordul navei Mayflower. Așadar, deși sunt cu siguranță liniștiți, „calm” va depinde de definiția dumneavoastră, adaugă Louviere.