Sari la conținut
Home » „Pisicile aducătoare de noroc.” Cinci lucruri pe care nu le știați despre pisicile din rasa Burmeză

„Pisicile aducătoare de noroc.” Cinci lucruri pe care nu le știați despre pisicile din rasa Burmeză

Pisicile din rasa Burmeză sau pisicile aducătoare de noroc, așa cum mai sunt cunoscute în țara lor de origine, Myanmar, sunt uimitoare și foarte frumoase, iubesc oamenii și sunt foarte zglobii.

Fiecare rasă este unică în felul ei și prezintă anumite particularități. Știm, de exemplu, că birmanezele sunt pisici de o frumusețe izbitoare, cunoscute pentru ochii lor mari și verzi și pentru blana scurtă și mătăsoasă.

Aruncați o privire la cele cinci lucruri pe care nu le știați despre pisicile din rasa Burmeză:

Nu vă lăsați păcăliți de aspectul elegant

Aceste pisici sunt lucioase și netede, cu un aspect super elegant, dar destul de grele. Sunt pisici robuste și musculoase, cu un corp greu. Din cauza greutății lor surprinzătoare, felinele sunt adesea numite „cărămizi învelite în mătase” .

Burmeza nu este o pisică antisocială

Aceste pisici sunt cunoscute pentru faptul că sunt destul de lipicioase și par să posede multe calități asemănătoare cu cele ale câinilor. Una dintre aceste calități este că nu le place să fie lăsate singure.

Ele au o fire foarte încrezătoare și au tendința de a fi foarte lipicioase. Fapt amuzant: în ciuda numelui rasei, burmezele pe care le cunoaștem astăzi au fost de fapt crescute aici, în Statele Unite.

Nu toate pisicile Burmeze au ochii verzi

Deși majoritatea felinelor din acestă rasă sunt cunoscute pentru ochii lor verzi captivanți și pentru blana strălucitoare de culoare maro ciocolatiu, există unele care au ochii galbeni sau albaștri. Pisicile din rasa Burmeză sunt întâlnite în patru culori diferite: șampanie, platină, albastru și sable (maro cremos caracteristic lor).

Unele pisici miaună, dar pisica burmeză este cunoscută ca fiind zgomotoasă

Burmezele sunt pisici foarte vocale, iar sunetul pe care îl scot seamănă mai degrabă cu un răget scăzut decât cu un mieunat. Această rasă cere atenție din partea stăpânilor săi.

Atunci când o pisică din rasa Burmeză dorește atenția dumneavoastră și, mai ales, răsfăț, nu se va opri de la nimic pentru a vă capta atenția, chiar dacă asta înseamnă să răcnească pentru perioade lungi de timp.

Aceasta nu este o pisică căreia îi place relaxarea

După cum știu mulți proprietari de pisici din rasa Burmeză, aceste pisicuțe active nu sunt genul care să stea ghemuite și să doarmă pe un scaun toată ziua. O astfel de felină se dezvoltă prin interacțiune și se bucură de o stimulare aproape constantă.

Aceste pisici sunt cunoscute pentru că sunt jucăușe, energice și se implică alături de oamenii lor. Dacă sunteți în căutarea unei pisici frumoase care adoră să fie aproape și să vă distreze, Burmeza este rasa de pisici potrivită pentru dumneavoastră!