Sari la conținut
Home » Un pui de panda a impresionat tot internetul! Dragostea arătată îngrijitorului este fără limite

Un pui de panda a impresionat tot internetul! Dragostea arătată îngrijitorului este fără limite

Un pui de panda a impresionat tot internetul! Dragostea arătată îngrijitorului este fără limite.

Fu Bao a cucerit tot internetul prin comportamentul său adorabil!

Urșii Panda sunt considerați, pe bună dreptate, unele dintre cele mai adorabile animale din lume. Însă, știați că, la naştere, puii de panda cântăresc doar 100 de grame?

Unul dintre aspectele care îi contrariază pe zoologi şi pe experţii în biologie evolutivă este cel legat de diferenţa dintre greutatea puilor şi a mamelor în momentul naşterii. În medie, puii de urşi panda au 100 de grame în timp ce mamele lor cântăresc de 900 de ori mai mult. În comparaţie cu alte animale, această diferenţă este mult prea mare.

Micul panda, Fu Bao, este primul pui din această specie născut în Coreea de Sud, are doar șase luni și îi place foarte mult să se joace. Și cine e un partener mai bun de joacă decât îngrijitorul său? Imaginile au făcut senzație pe internet după ce acesta s-a prins de piciorul omului și nu a mai vrut să îi dea drumul. După ce a fost lăsat singur, ursulețul a revenit rapid la joacă.

Fu Bao s-a născut în urmă cu trei luni, este sănătos și fericit, dar un pic timid. Părinții săi, Ai Bao și Le Bao au fost aduși din provincia Sichuan din China în 2016, conform Daily Sabah.

Din păcate, fiind o specie extrem de vulnerabilă, mai există doar 1800 de urși în habitatul lor natural. Femelele de urs panda pot da naștere doar o dată pe an, iar puii au șanse mici de supraviețuire, așa că nașterea unui pui sănătos este motiv de sărbătoare și bucurie în rezervațiile care îi găzduiesc.

Dacă nu se vor găsi soluții pentru protejarea și înmulțirea speciei, urșii panda vor fi declarați specie de cale de dispariție.