Sari la conținut
Home » Un fotograf s-a apropiat prea mult de un PRADATOR! Ce s-a intamplat apoi e INCREDIBIL…

Un fotograf s-a apropiat prea mult de un PRADATOR! Ce s-a intamplat apoi e INCREDIBIL…

Un fotograf a avut parte de experienţa vieţii sale: a întâlnit un leopard de mare şi a trăit să spună povestea! Şi să ne arate POZE INCREDIBILE!

 

Bărbatul, angajat al postului de televiziune National Geografic, realiza un documentar în apele reci ale Antarticii în momentul în care a dat nas în nas cu unul dintre cei mai fioroşi prădători ai planetei.  „Leopardul de mare”, nu l-a mai lăsat pe să plece!

Ce trebuie să ştii despre LEOPARDUL DE MARE:

Leopardul de mare (Hydrurga leptonyx) este a doua vietate ca mărime din Antartica ( după elefantul de mare). Prezenţa acestui „monstru” marin se regăseşte şi  pe teritoriul Australiei, în Tasmania, Africa de Sud, Noua Zeenlandă, Tierra del Fuego şi într-o parte din America de Sud.

Leopardul de mare poate trăi 26 de ani, dar s-au întâlnit exemplare care au depăşit această varstă.Uriaşul animal este un prădător neînfricat, care se hrăneşte cu foci, pinguini, peşti şi păsări. Doar balenele ucigaşe sunt o ameninţare pentru leoparzii de mare.Despre acest animal vă mai putem spune că ajunge la lungimea de 3, 5 metri şi cântăreşte până la 600 de kilograme. Dinţii lor sunt la fel ca la orice carnivor: foarte, foarte ascuţiţi! 1.Am intrat in apa rece, terifiat de ceea ce s-ar putea intampla şi am inotat spre Leopardul de mare. Picioarele imi tremurau si aveam gura uscata...1.    Am intrat in apa rece, terifiat de ceea ce s-ar putea intampla şi am inotat spre Leopardul de mare. Picioarele imi tremurau si aveam gura uscata…cool-face-off-predator-seal-camera-giant2.    Imediat ea (e o femela) a lasat pinguinul pe care il avea in gura. A venit la mine si a deschis gura… Si capul ei e de doua ori mai mare ca al unui urs grizzly. Pur si simplu imens.cool-face-off-predator-seal-camera-mouth3.    Mi-a luat mana cu tot cu camera de filmat in gura şi a facut aceste miscari amenintatoare. Dar imediat dupa s-a intamplat cel mai uimitor lucru…cool-face-off-predator-seal-camera-penguin4.    Ea mi-a adus un pinguin viu. A incercat sa ma hraneasca cu acel pinguin.cool-face-off-predator-seal-camera-dead-penguin5.    A continuat sa lase pingunii sa plece, acestia trecand pe langa mine, iar ea se uita cu dispret la mine. Mi-a tot adus si alti pinguini…cool-face-off-predator-seal-camera-water6.    Si cand a realizat ca sunt doar un pradator inutil in ocean, care probabil urma sa moara de foame, a intrat –cred eu- in panica.cool-face-off-predator-seal-camera-floating-penguin7.    A inceput sa-mi aduca pinguini slabiti, apoi mi-a adus pinguini morti, apoi mi-a aratat cum sa mananc pinguin. Imi oferea bucăţi deja mestecate de pinguin.cool-face-off-predator-seal-camera-feeding8.    A inceput sa ia pinguini si sa-i impinga in camera mea. Ea a crezut ca acea camera de filmat era gura mea. Asta s-a intamplat timp de patru zile.cool-face-off-predator-seal-camera-Antarctica9.    Deci, iata-ma intr-o calatorie in Antartica, cu o misiune clara de a fotografia acest animal fioros,dar în schimb acest pradator, acest pradator de top din Antartica, a avut grija de mine, a vrut să ma hraneasca patru zile la rand.cool-face-off-predator-seal-camera-photographer10.          A fost cea mai incredibila experienta a mea ca fotograf la National Geographic.     

Etichete: