Sari la conținut
Home » 5 lucruri uimitoare despre câini. 

5 lucruri uimitoare despre câini. 

Ai fost vreodată bonă pentru animale?

5 lucruri uimitoare despre câini. Câinii sunt minunați – ne oferă dragoste, companie și sunt mereu acolo când avem nevoie de ei. Toți știm că aceste animale au fost cei mai buni prieteni ai oamenilor de mii de ani. Dar există multe alte informații interesante despre prietenii noștri blănoși care îi fac cu adevărat uimitori.

Iată câteva dintre lucrurile mai puțin știute despre câini, care te-ar putea ajuta să-l înțelegi mai bine:

Simțul mirosului este de 40 de ori mai bun decât la om

5 lucruri uimitoare despre câini: Un câine cu stăpânul
5 lucruri uimitoare despre câini: Un câine cu stăpânul care citește

Zona de celule din creier care detectează diferite mirosuri este de aproximativ 40 de ori mai mare la câini decât la oameni. Acest lucru înseamnă că animalul tău poate detecta mult mai multe mirosuri decât am putea noi vreodată. De aceea, câinii sunt adesea folosiți pentru a descoperi oameni, droguri și chiar bani!

De exemplu, câinele de căutare pentru arme și explozibili Buster  a primit Medalia PDSA Dickin în 2003 pentru serviciul său remarcabil în Irak. El a localizat o mare cantitate de arme și explozibili, salvând viețile multor civili și personal militar.

Pot detecta probleme medicale

Câinii care ajută la detectarea problemelor medicale sunt o realitate. Datorită simțului lor excelent al mirosului, unii pot fi instruiți să detecteze afecțiuni medicale. Sunt folosiți pentru a diagnostica o anumită afecțiune sau pentru a-și avertiza stăpânii că au nevoie de mai mult medicament.

Unul dintre acești câini incredibili este Pal, care a primit Ordinul de Merit PDSA. Pal a jucat un rol vital în salvarea vieții proprietarei sale care este bolnavă de diabet. Câinele a alertat-o cu privire la schimbările în nivelul său de zahăr din sânge. Care, dacă nu ar fi fost depistate la timp, ar fi putut să o omoare.

5 lucruri uimitoare despre câini: Pot adulmeca în timp ce respiră

Câinii se bazează foarte mult pe simțul lor al mirosului pentru a găsi mâncare, potențiale pericole și prieteni. Așa că, inutil să spunem, adulmecă mai tot timpul.

asurile lor sunt proiectate astfel încât mirosurile să poată rămâne înăuntru în timp ce aerul poate circula în interiorul și în afara plămânilor lor în același timp. Ceea ce înseamnă că pot respira liber și totuși să depisteze ce miros este acela!

Sunt înotători incredibili

Deși nu toți câinii iubesc apa, cei care o fac tind să fie buni înotători. (Dar nu toți, așa că ține întotdeauna un ochi pe câinele tău în caz că decide să facă o baie.)

De exemplu, câinii din rasa Newfoundland sunt atât de buni în apă încât au fost folosiți de ani de zile cs salvatori marini. În 2016, un curajos Newfoundland numit Whizz a primit Ordinul de Merit PDSA pentru salvarea a nu mai puțin de nouă persoane din mare pe parcursul carierei sale.

5 lucruri uimitoare despre câini: Sunt rapizi ca un ghepard. Unii!

Majoritatea câinilor ar putea cu ușurință să alerge mai repede decât un om. Firesc, sunt construiți pentru a alerga și a vâna!

Cea mai rapidă rasă de câine, însă, este Greyhound. Acești câini sprinteri pot atinge o viteză maximă de peste 70 km/h în câteva secunde de la începerea alergării. Ceea ce îi face mai rapizi ca un ghepard.

Și asta pentru că ghepardul, deși poate ajunge la 100 km/h, poate menține această viteză doar timp de aproximativ 30 de secunde. Greyhound, pe de altă parte, ar putea alerga cu ușurință la viteze de peste 55 km/h pe distanțe de aproape 12 km. Deci, în ciuda avantajului pe care îl are ghepardul la început, Greyhound îl vor depăși curând, conform pdsa.org.uk