Sari la conținut
Home » Turiștii au hrănit o ursoaică și puii acesteia. Ce decizie au luat autoritățile

Turiștii au hrănit o ursoaică și puii acesteia. Ce decizie au luat autoritățile

În ultima perioadă, animalele sălbatice au ieșit din păduri și au ajuns chiar și în zonele joase, însă turiștii sau cei care tranzitează zonele nu țin cont de pericol, mai ales când ursoaicele au pui.

În acest sens, oamenii legii argeșeni au fost sesizați duminică, printr-un apel telefonic la 112, că în zona Posada – Vidraru,  se află o ursoaică cu puii săi. Ajunși la fața locului, jandarmii au constatat prezența  mamiferului, dar și a unor turiști care hrăneau îi hrăneau.

Jandarmii argeșeni au amendat persoanele care hrăneau o ursoaică și puii acesteia

„Animalele sălbatice au fost îndepărtate în mediul lor natural, iar cei doi turiști au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 500 lei la HCL nr. 21/2020 (Arefu), art. 5 lit. t pentru ’’hrănirea animalelor sălbatice de către orice persoană fizică, cu excepția celor care au calitatea de administrator al fondului cinegetic’’ și, respectiv, cu avertisment la HCL nr. 21/2020 (Arefu), art. 5 lit. u, pentru ’’fotografierea sau filmarea animalelor sălbatice aflate la o distanță mai mică de 20 de m, precum și apropierea de acestea’’”, menționează sursa citată.

Jandarmeria Argeș recomandă turiștilor care tranzitează sau campează în zonele frecventate de animale sălbatice, să nu intercționeze cu acestea și, mai ales să nu le hrănească, citează Mediafax.