Un urs care a fost alungat din curtea unui liceu din Miercurea Ciuc, a fost împușcat. Ministerul Mediului a autorizat această intervenție.

Animalul sălbatic a mai fost văzut şi în zona Şumuleu, iar în ultimele două zile au fost emise patru mesaje prin sistemul Ro-alert pentru a semnaliza prezența ursului în municipiu.

Pe de altă parte orfelinatul de urși din munții Hășmaș, care găzduiește 11 pui, a rămas fără drona cu ajutorul căreia era transportată mâncarea pentru animale. În aceste condiții, lucrătorii de la Centrul de Reabilitare pentru Urși trebuie să facă eforturi deosebite pentru a hrăni puii – explică Gabriel Galgoczy, unul dintre îngrijitori.

Noi trebuie să cărăm pe munte, în sus, mâncarea pentru ursuleți în spate

„Acum câteva săptămâni drona care era special construită pentru proiect s-a prăbuşit în urma unei defecțiuni tehnice în zbor. S-a rupt în peste 20 de bucăți. Noi o să încercăm să o reparăm, dar sunt șanse destul de slabe ca să reușim. Până atunci, noi trebuie să cărăm pe munte, în sus, mâncarea pentru ursuleți în spate. E o muncă destul de dificilă, care ne ia foarte mult timp”, declară Gabriel Galgoczy.

Doriti sa primiti notificari cu stirile animalzoo.ro? Abonati-va acum si va vom tine la curent cu ultimele noutati. Nu Da