Sari la conținut
Home » Top 10 rase de câini al căror nume nu-l puteți pronunța. Galerie Foto

Top 10 rase de câini al căror nume nu-l puteți pronunța. Galerie Foto

sursă foto. promovaremagazinonline.com

Dacă vreți să vă amețiți prietenii cu un câine de care nu au auzit niciodată, avem o listă cu 10 nume de top pentru voi! Poate că ai mai auzit de ele, poate că nu-ți poți pune limba în jurul tuturor silabelor. Multe dintre aceste rase de câini nu le-ai văzut niciodată, iar unele dintre ele sunt fețe frecvente în parcul pentru câini din cartierul tău.

Ești pregătit pentru această provocare? Dacă ai răspuns „Da”, aruncă o privire la lista noastră cu Top 10 nume de rase de câini pe care nu le poți pronunța!

Rase de câini cu un nume greu de pronunțat

1 Schipperke

rasa Schipperke
rasa Schipperke: sursă foto: petguide.com

Schipperke este o rasă mică de tip spitz, cu o blană neagră solidă și urechi ascuțite. Acești câini sunt cunoscuți pentru temperamentul lor neastâmpărat și încăpățânat, deși sunt animale de companie bune cu un antrenament și o socializare adecvată.

Totuși, chiar și cu dresaj, este posibil ca acești câini să își testeze stăpânii și pot intra în necazuri datorită inteligenței și naturii lor curioase.

2. Xoloitzcuintli

Pronunțat „show-low-eats-queen-tlee” această rasă de câini miniaturali este o rasă fără păr originară din Mexic. Xoloitzcuintli este o rasă străveche despre care se crede că există de peste 3.000 de ani. Această rasă are ceea ce se numește un temperament „primitiv” care nu a fost modificat prin reproducere selectivă.

un exemplar din rasa Xoloitzcuintli
un exemplar din rasa Xoloitzcuintli: sursă foto: petguide.com

Sunt câini foarte inteligenți, curioși și foarte energici. Pentru că sunt atât de inteligenți și activi, au nevoie de o bună parte de exerciții fizice și de stimulare mentală în fiecare zi, potrivit petguide.com.

3. Câine de munte Entlebucher

Această câine de talie medie este cea mai mică dintre rasele Sennenhound câinii care au fost dezvoltați de păstorii din Alpii elvețieni. Câinele de munte Entlebucher a fost dezvoltat în Entlebuch, o municipalitate din Elveția, unde era folosit pentru pășunat și pază.

Câine de munte Entlebucher
Câine de munte Entlebucher; sursă foto: petguide.com

Astăzi, însă, această rasă este ținută în mod obișnuit ca animal de companie, fiind iubită pentru temperamentul său bonom și pentru caracterul său activ.

4. Câinii Kooikerhondje sunt animale de companie excelente

Pronunțat „koy-ker-hond” această rasă de tip spaniel este originară din Țările de Jos, unde a fost dezvoltată ca rasă de tolling. În prezent, Kooikerhondje a devenit rapid populară în Statele Unite și Canada, fiind cunoscută pentru temperamentul său vesel și inima sa bonomă.

sursă foto petguide.com
rasa Kooikerhondje

Acești câini sunt foarte inteligenți și, de obicei, răspund bine la dresaj. Acești câini pot fi puțin distanți în preajma străinilor, deși se încălzesc rapid și formează legături puternice cu familia.

5. Lagotto Romagnolo este un câine de vânătoare eficient

Pronunțat „la-got-oh roh-man-yol-oh” este o rasă cu părul creț, originară din subregiunea Romagna din Italia. Această rasă a fost dezvoltată ca un câine de vânătoare și este cunoscută pentru abilitățile sale de recuperator de apă. De asemenea, Lagotto Romagnolo este adesea folosit pentru a vâna trufe (un tip de ciupercă, nu ciocolata!). Această rasă este o rasă de muncă, deci este inteligentă. Acești câini sunt, de asemenea, incredibil de loiali și sunt animale de companie excelente pentru familie.

6. Weimaraner

Pronunțat „vy-muh-RAH-nuhr”, acest câine de rasă mare este cunoscut pentru blana sa gri-albastră și pentru urechile sale mari și flexibile.

sursă foto: petguide.com
Weimaraner; sursă foto: petguide.com

Weimaranerul a fost dezvoltat în secolul al XIX-lea în orașul Weimar ca un câine de vânătoare universal. Această rasă este foarte energică și jucăușă – necesită un dresaj adecvat pentru a-și ține energia sub control.

7. Dogue de Bordeaux, este un câine francez de rasă mare

Se pronunță „dohg-duu-bor-DO”, Dogue de Bordeaux este un câine de rasă mare care a fost dezvoltat în Franța în secolul al XIV-lea. Acest câine a fost folosit ca rasă de muncă, trăgând căruțe și păzind turmele.

sursă foto: petguide.com
câine din rasa de Bordeaux sursă foto: petguide.com

Această rasă este una dintre cele mai vechi rase franceze și, de asemenea, una dintre cele mai mari.

8. Kuvasz

Pronunțat „KOO-vahz”, acest câine de talie mare este o rasă maghiară străveche, dezvoltată pentru paza animalelor. Kuvasz are o blană groasă, dublă, de culoare albă solidă, care poate avea o textură dreaptă sau ondulată. Această rasă poate fi mare, dar are o inimă blândă și un nivel ridicat de inteligență.

sursă foto: petguide.com
exemplar din rasa Kuvasz; sursă foto: petguide.com

Acești câini pot fi puțin independenți din fire, așa că au nevoie de mult antrenament și socializare.

9. Sloughi

Pronunțat „SLOO-ghee”, această rasă este cunoscută pentru corpul său elegant care este construit pentru viteză. Acești câini de vânătoare sunt inteligenți și afectuoși cu familia, deși au o puternică dorință de pradă și s-ar putea să nu se înțeleagă cu pisicile și alte animale de casă.

sursă foto: petguide.com
rasa Sloughi, recunoscută pentru corpul agil; sursă foto: petguide.com

Sloughi este, de asemenea, isteț, așa că asigurați-vă că poarta curții din spate este sigură pentru a-l împiedica să evadeze.

Spinone Italian

Pronunțat „spin-oh-nay-ih-tahl-YAH-no”, Spionone Italiano această rasă italiană a fost dezvoltată ca un câine de vânătoare, deși este cunoscută și pentru faptul că este un animal de companie loial pentru familie.

sursă foto: petguide.com
Spinone italian; sursă foto: petguide.com

Spinone Italiano are o blană strânsă și zbârlită, care vine în diferite nuanțe de portocaliu sau maro, deși unii sunt alb solid. Acești câini sunt docili și afectuoși cu familia, fiind cunoscuți pentru că se înțeleg bine cu copiii și cu alți câini.