Sari la conținut
Home » Spinone italian / Spinone italiano, Spinone, Griffon italian Spinone

Spinone italian / Spinone italiano, Spinone, Griffon italian Spinone

  • de


Greutate: 28 – 37 kg
Inaltime: 58 – 70 cm
Origine: Italia,

Istoric rasa Este o rasa a carei origine nu este prea clara. Se pare ca provine din regiunea italiana Piemont de unde a ajuns in Franta si ar fi devenit stramosul griffonilor francezi.

Descriere Fizica Este un caine de talie mare, puternic, robust. Craniul este usor bombat, botul destul de lung si putin rotunjit. Ochii sunt mari, de culoare maro-galbui. Urechile sunt triunghiulare, lungi si lasate. Coada este taiata la 20 cm si tinuta orizontal sau in jos. Blana este de lungime medie, aspra, groasa, sarmoasa si neteda sau usor ondulata. Parul este mai lung la sprincene, bot unde formeaza mustati si barba. Culorile pot fi: alb complet, alb cu pete portocalii, alb cu pete maro sau maro-roscat amestecat cu alb si negru – cu sau fara pete mari cafenii.

Personalitate Este un caine bland, prietenos, afectuos si linsitit dar uneori poate fi incapatanat. Este devotat stapanului, jucaus si vesel cu copiii, dar rezervat si galagios cu strainii. Se intelege bine cu cainii din rasa lui si cu alte animale din gospodarie.

Ingrijire Blana acestui caine trebuie periata ocazional cu o perie aspra. Se va indeparta parul crescut in exces dintre pernutele de la picioare.

Conditii de viata Este un caine cu un nivel destul de ridicat de activitate. Este recomandat persoanelor active care isi pot face timp liber pentru a se ocupa de caine sa-l scoata la plimbari lungi, sa inoate, sa alerge pe langa o bicicleta sau liber in padure sau camp deschis. Daca simte mirosul vanatului poate pleca de langa stapan. Are nevoie de dresaj si socializare.

Dresaj Este un caine ascultator si vrea sa-si multumeasca stapanul, chiar daca uneori este incapatanat. Cu un dresaj ferm, consecvent, variat fara a fi dur sau sever se pot obtine rezultate minime, dar satisfacatoare.

Utilitate Este un bun caine de aret si excelent aportor. Este si un vesel companion.