Sari la conținut
Home » Ai un câine cu febră? Nu-i nimic, uite ce trebuie să faci pentru a-l pune pe picioare

Ai un câine cu febră? Nu-i nimic, uite ce trebuie să faci pentru a-l pune pe picioare

sursă foto: cutzucutzu.com

Credeți că iubitul dumneavoastră câine are febră? Aflați cum să vă dați seama dacă patrupedul are febră și ce puteți face pentru a-l face să se simtă confortabil și să se simtă mai bine.

Câinele vă pare cald. Are febră? Poate că nu. Temperatura lor normală este mai mare decât a oamenilor, majoritatea câinilor au în mod normal între 37 și 39 grade Celsius. Așa că ar trebui să vă simtă ușor cald în orice zi.

cățelului

De aceea, este atât de important să puteți identifica semnele și simptomele febrei la câini. Iată cum să vă dați seama dacă un câine are febră.

Cum se manifestă febra la câine?

Un câine cu febră va avea o temperatură de 39, 5 grade Celsius sau mai mare, și va prezenta adesea simptome precum gâfâială, letargie sau comportament obosit și frisoane. Urechile sale pot fi fierbinți și roșii. Dacă febra este legată de o boală, ați putea observa și alte semne, cum ar fi vărsături, diaree sau tuse. În timp ce câinii cu febră pot fi însetați, de multe ori nu le este foame și vor trece peste o masă.

caine salvat

Nasul câinelui nu este chiar un barometru bun al temperaturii sale. Dacă aerul este cald și uscat, nasul său va simți adesea că este cald și uscat. Nu vă bazați pe „atingerea nasului” pentru un diagnostic de febră. Cel mai bun mod de a evalua dacă patrupedul dumneavoastră are febră este să îi luați temperatura. În mod ideal, ar trebui să faceți acest lucru o dată sau de două ori atunci când câinele dumneavoastră se simte bine, astfel încât să îi cunoașteți normalitatea.

Cum să folosiți un termometru pentru câine

Termometrele auricular și rectal pot fi folosite pentru câini. Dacă aveți un termometru rectal „uman” este bine să îl folosiți pe acela, sau puteți achiziționa un termometru rectal specific pentru animale de companie. Pentru a folosi un termometru pentru ureche, va trebui să cumpărați unul special conceput pentru câini.

Cu un termometru rectal, aplicați o cantitate mică de lubrifiant înainte de a-l împinge în rect. Acesta poate fi vaselină sau ulei pentru copii (dar și uleiul de gătit funcționează la nevoie). Dacă este un termometru digital, lăsați-l până când obțineți o citire. Trei minute este recomandat pentru unul nedigital, așa că merită să investiți într-unul cu citire digitală rapidă.

Termometrele pentru ureche trebuie introduse cu grijă în canalul auditiv. Acestea sunt aproape toate digitale și vor oferi o citire rapidă. Dacă câinele dumneavoastră are urechea inflamată, este posibil să nu tolereze utilizarea unui astfel de dispozitiv.

Cum să vă îngrijiți câinele  și când trebuie vizitat medicul veterinar

La fel ca și noi, dacă câinele dumneavoastră are febră, este posibil să se simtă inconfortabil. Cel mai bun mod de a-l reconforta este să-i oferiți un loc liniștit și răcoros în care să se odihnească. Puneți-i la dispoziție apă proaspătă și rece. Puteți să-i puneți comprese reci în zona inghinală sau pe lăbuțe pentru a se răcori. Șervețelele cu alcool pot fi, de asemenea, folosite pe labe, dar cu moderație.

Cu o temperatură peste cea normală, câinele dvs. ar trebui să fie consultat de către medicul veterinar sau cel puțin ar trebui să vă consultați cu acesta. Există o cauză care stă la baza febrei și acea cauză trebuie tratată pentru a-i scădea temperatura. Nu-i dați niciun medicament fără să vă consultați cu medicul veterinar.