Sari la conținut
Home » Semne care îți arată că nu ești pregătit să adopți un câine. Argumentele pro și contra pe care să le ai în vedere

Semne care îți arată că nu ești pregătit să adopți un câine. Argumentele pro și contra pe care să le ai în vedere

Da, câinii sunt adorabili și grozavi și îți oferă cea mai exuberantă (zilnică) petrecere de bun venit acasă. Dar sunt multe lucruri pe care ar trebui să le luați în considerare înainte de a vă lua unul.

Există atât de multe motive bune pentru a spune „da” la adoptarea unui câine. Dar există la fel de multe motive pentru a spune „nu” sau poate chiar doar pentru a lua un companion canin. Iată opt semne că nu ești încă pregătit pentru a avea un câine.

sursă foto: Daily Paws
sursă foto: Daily Paws

1. Un câine este un angajament pe 15 ani

Atunci când acceptați responsabilitatea de a avea un câine, spuneți „da” pentru întreaga lui viață. Unde veți fi peste 15 ani? Cum va arăta viața ta atunci în comparație cu cea de acum? Cel mai important, ești pregătit să îți iei animalul de companie alături de tine în această călătorie?

2. Programul tău este imprevizibil

Lucrezi multe ore? Stai până târziu? „Câinii au nevoie de timp și puțini se descurcă bine stând singuri 8 ore pe zi”, spune Abbey Weimann, coordonator de adopții la Ames Animal Shelter and Animal Control. „Cheltuielile pentru îngrijirea câinelui sau inconvenientul de a veni acasă în pauza de prânz reprezintă un alt angajament pe care trebuie să îl faceți”, adaugă Abbey Wimann.

3. Animalul de companie este o investiție

„Chiar și un cățeluș gratuit din cartier costă bani”, spune Mick McAuliffe, director de comportament și îmbunătățire a comportamentului la Animal Rescue League of Iowa.

sursă foto: dogtime.com
bullldog englez; sursă foto: dogtime.com

Weimann este de acord. „Animalul de companie necesită lunar o sumă de bani care pornește de la 100 de dolari și crește în funcție de nevoile fiecărui patruped în parte”.

4. Planuri de călătorie

Dacă călătoriți frecvent la serviciu sau în vacanță într-un loc în care nu primește câini, va trebui să vă luați câinele în pensiune sau să angajați o bonă. Și chiar și atunci când ești suficient de norocos să ai parte de furnizori de servicii minunate, nu este același lucru pentru câinele tău ca și cum ar fi acasă cu tine.

5. Fără adresă fixă

Dacă vă mutați des sau dacă anticipați că va trebui să vă mutați de mai multe ori în următorii ani fie că mergeți la facultate, aplicați la o școală postuniversitară în afara statului sau acceptați un nou loc de muncă, s-ar putea ca acum să nu fie momentul potrivit pentru un câine.

sursă foto: petkeen.com
pui de ciobănesc german; sursă foto: petkeen.com

„Este greu să găsești locuințe prietenoase cu animalele de companie, iar acesta este unul dintre cele mai frecvente motive pentru care oamenii ne predau animalele lor”, spune Weimann.

6. Schimbări majore în viață

Dacă puteți prevedea schimbări mari de viață în viitorul apropiat precum nașterea unui copil, mutarea sau căsătoria poate doriți să vă gândiți de două ori înainte. Adoptarea unui câine este o schimbare mare de viață în sine. Puteți adopta un câine atunci când aveți toate planurile așezate.

7. Copilul tău își dorește cu adevărat un câine

Oricât de mult și-ar dori copiii un câine, este familia ta sau tu cu adevărat pregătită să aibă grijă de blănos? Aceste adorabile mingiuțe de blană mici fac, de asemenea, mizerie gândiți-vă la accidentele de curățare a casei și la jucăriile de pluș mărunțite ocazional.

sursă foto: doc.ro
sursă foto: doc.ro

În plus, câinii sunt „oameni” matinali. Cățeii nu dorm toată noaptea. Și un câine de orice vârstă trebuie să își miște corpul zilnic. „Au nevoie de multă mișcare și, cel puțin, trebuie scoși la oliță de mai multe ori pe zi”, spune Weismann.

„Dacă nu aveți o curte împrejmuită care să vă permită să deschideți pur și simplu ușa din spate pentru a da drumul câinelui, există un angajament foarte real de exerciții fizice la care trebuie să adere și proprietarul”, mai precizează Wiesmann.

8. În caz de urgență aveți un plan B pentru animalul de companie?

„Dacă vi se întâmplă ceva, ce plan de rezervă aveți pentru animalul de companie?” întreabă McAuliffe. „Dacă vă rupeți piciorul, cine va plimba câinele?” adăugă expertul în comportamentul canin, potrivit dailypaws.com.

Chiar și întâmplări mai puțin dramatice, cum ar fi o schimbare în programul de lucru sau un blocaj în trafic, pot necesita o persoană în care să aveți încredere pentru a vă ajuta să aveți grijă de animalul dumneavoastră de companie. Este important să aveți o persoană de încredere disponibilă pentru urgențe neașteptate și potențial frecvente.

SURSĂ FOTO: dogtime.com

McAuliffe sugerează să faceți o listă de argumente pro și contra pentru a vă ajuta să cântăriți decizia. „În general, deținerea unui câine înseamnă să fii responsabil și să îi oferi îngrijirea și timpul de care are nevoie. Vreți să vă asigurați că puteți să-i oferiți câinelui tot ce are nevoie.”

Weismann spune că înțelege perfect pe cineva care are o dragoste pentru câini, dar nu este în măsură să adopte. Și există și alte modalități de a vă răsfăța dragostea pentru câini: „Adăposturile de animlae au nevoie disperată de voluntari, iar aceasta este o modalitate excelentă de a obține doza de câine fără a te angaja”, spune ea.