Sari la conținut
Home » Ce înseamnă co-dependența de câine și cum să o identifici. Vezi dacă și tu îți sufoci animalul de companie

Ce înseamnă co-dependența de câine și cum să o identifici. Vezi dacă și tu îți sufoci animalul de companie

animale de companie

Firește, îți iubești prietenul blănos, dar ce se întâmplă când relația cu partenerul tău canin depășește limitele normale? Uneori, oamenii se atașează în moduri nesănătoase de puii lor cu blană. În timp ce cățelul tău este parte integrantă din viața ta, nu ar trebui să fie întreaga ta viață.

S-ar putea să fiți codependent dacă puneți în mod constant nevoile câinelui înaintea celor proprii. Vom împărtăși semnele revelatoare că tu și cățelul tău sunteți prea apropiați pentru a fi confortabili.

sursă foto: dogtime.com
bullldog englez; sursă foto: dogtime.com

S-ar putea să fii codependent față de câine dacă…

Vă referiți la câine ca fiind „cealaltă parte semnificativă a dumneaovastră. Îți prezinți patrupedul drept „jumătatea ta semnificativă”, „prietenul/prietena” sau „partenerul tău de infracțiuni”? Deși este în regulă să îți iubești animalul de companie, ar putea fi timpul să îți reevaluezi relația dacă îl consideri la fel ca pe un partener de viață.

Să chiulești de la clubul de lectură sau de la un curs de exerciții pentru a sta cu câinele tău este un lucru, dar să anulezi planuri importante pentru a sta cu el este îngrijorător. Nu ați participat la întâlnirile de familie? Ați răspuns cu „nu” la nunțile prietenilor sau la petrecerile pentru copii pentru că nu sunt potrivite pentru câini?

Ți-ai pus în așteptare viața sentimentală pentru că ești fericit să te îmbrățișezi pe canapea cu „Bobiță”? Toate acestea sunt semnale de alarmă că ești prea atașat. Uneori, câinele tău ar trebui să stea acasă pentru ca tu să ai o întâlnire de joacă!

I-ai organizat câinelui tău o petrecere

Tuturor ne place să sărbătorim zilele de naștere ale animalelor noastre de companie, dar s-ar putea să exagerezi dacă organizezi o petrecere în toată regula, cu invitații, decorațiuni și un tort doar pentru câine. Ar aprecia probabil mai mult o noapte liniștită în casă sau o plimbare foarte lungă în pădure decât o petrecere mare.

V-ați îmbrăcat în ținute care se asortează cu patrupedul

Ținutele asortate sunt rareori drăguțe, iar acest lucru se aplică și în cazul tău și al câinelui tău. În timp ce o zgardă sau o bandană în aceeași nuanță cu hainele tale poate fi o modalitate amuzantă de a vă coordona stilul, ținutele complet identice indică faptul că ați devenit mult prea apropiați.

Ați făcut o ședință foto profesională pentru dumneavoastră și pentru câine

Să faci fotografii profesionale cu animalul tău de companie este o modalitate distractivă de a surprinde amintiri, dar dacă ați mers până la capăt cu ținute asortate, recuzită și mai multe decoruri, ar putea fi timpul să faceți un pas înapoi. Nu uitați, câinele vă iubește indiferent de ceea ce purtați, iar ei sunt întotdeauna fotogenici, chiar și în fotografii spontane.

Dai prioritate confortului câinelui tău în detrimentul tău

Te trezești dormind pe marginea patului pentru ca el, câinele tău să aibă totul doar pentru el? Sau îți reglezi constant temperatura din casă pentru a te asigura că puiul tău este confortabil? Dacă implicit te apleci pe spate pentru ca puiul tău de blană să fie mulțumit, este cazul să reprioritizezi.

Cum să gestionezi o relație de codependență cu câinele tău

Ar trebui să îți iubești cu desăvârșire câinele și să îi oferi cea mai bună viață pe care o poți oferi. Dar sunt șanse ca ei să nu aibă nevoie de tine atât de mult pe cât crezi tu că ai nevoie. Treaba ta este să ai grijă de ei, nu să îi sufoci.

Nu uitați să aveți grijă și de voi înșivă și să mențineți un echilibru sănătos în fiecare relație, inclusiv în cea cu partenerul vostru canin. Dacă vă îngrijorează faptul că patrupedul are anxietate de separare, lucrați cu un specialist în comportament, potrivit dogtime.com.