Sari la conținut
Home » Foto. Câinii au trecut prin „Marea transformare”. Campania care le-a schimbat viața în bine cățeilor din adăposturile publice

Foto. Câinii au trecut prin „Marea transformare”. Campania care le-a schimbat viața în bine cățeilor din adăposturile publice

Câinii au trecut prin  „Marea transformare”, o campanie de schimbare a imaginii de care au beneficiat 40 de căței din adăpostul public din Timișoara, organizată de societatea Danyflor, alături de asociațiile de protecție a animalelor „Animal Care Team”, „Marco Pet” și „Rapid Pets Spa”.

Pregătirea pentru adopție a fost scopul acestei schimbări de look prin care au trecut cățeii la un „coafor canin”, astfel că, „Marea transformare” a înregistrat succes, întrucât, deja o parte dintre patrupezi au fost adoptați la Timișoara.

Câinii au fost spălați, frezați și toaletați într-un salon mobil

Câinii au trecut prin „Marea Transformare”, iar ulterior acestei proceduri care a însemnat o sedință la „coafor”, a fost fotografierea lor pentru a fi oferiți spre adopție în zona Flora.

În urma acestei campanii, denumită „Marea transformare”, care s-a desfășurat în acest weekend, nouă dintre câinii care au beneficiat de schimbarea de look și care făceau parte din adăpostul Danyflor de la Șag au fost adoptați.

Restul se află tot în adăpost, dar pot fi oricând luați într-o nou cămin.

Potrivit Timiș Online, Adriana Tudor, un reprezentant al Asociației „Animal Care Team” a declarat că cei nouă căței au fost luați acasă atât de familii care nu au copii, cât și de familii cu copii.

Următorul târg de adopții este programat să se desfășoare la începutul lunii viitoare, iar reprezentanții asociațiilor preocupate de protecția animalelor, precum și autoritățile locale, fac apel la timișoreni să adopte un câine, în măsura în care aceștia au posibilitatea, desigur, dar, mai ales, să-și sterilizeze animalele pe care le dețin.

Campania s-a desfășurat în perioada 23-25 septembrie 2022 și a avut ca scop încurajarea adopției câinilor din adăpostul public din Timișoara.

Înainte de eveniment, la începutul lunii, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a declarat că patrupezii vor fi frezați, spălați, toaletați  în slonul mobil, ulterior fiind fotografiați pentru a promova adopția lor.

„Câinii vor fi frezați, spălați, toaletați în slonul mobil, fiind apoi fotografiați în vederea promovării adopției. „Marea transformare”, cum este denumită campania prin care „Vagabondul devine animal de companie”, a declarat primarul Dominic Fritz.