Sari la conținut
Home » Somnorosul care a venit în vizită. Animăluțul care a hotărât să se odihnească

Somnorosul care a venit în vizită. Animăluțul care a hotărât să se odihnească

Somnorosul care a venit în vizită. Zilele trecute, după ce a aruncat o privire pe veranda din fața casei lor, o familie din Wellington, Noua Zeelandă, a dat peste o scenă adorabilă de pace și liniște.

Acolo, ghemuită lângă preșul de la ușă, familia a văzut un animal obosit. O mica focă cu blană, care ațipea fără nicio grijă pe lume. Dar ajungerea în acel loc confortabil, la mică distanță de mare, nu fusese o sarcină ușoară.

„[Foca] fusese într-o mică misiune”, a scris Departamentul de Conservare a Naturii din Noua Zeelandă (DOC), „urcând scările digului de protecție a mării, traversând un drum, urcând pe o potecă, pe o alee și, în cele din urmă, pe un alt set de scări, înainte de a ajunge la locul de somn”.

Somnorosul care a venit în vizită

O focă
O focă prietenoasă

În timp ce oficialii din domeniul conservării notează că focile care se odihnesc pot fi percepute în mod eronat ca având nevoie de salvare, aceștia au fost evident de acord că alegerea locului de dormit al acestui micuț nu a fost ideală.

Așa că a fost chemat un ofițer pentru a-l ajuta să găsească unul mai bun.

„[A fost dus] mai departe în jurul coastei, într-un loc sigur, departe de câini și de trafic”, a scris DOC.

Din fericire, foca părea să fie doar ușor amețită în urma trezirii sale neplanificate.

O perioadă renumită pentru asemenea evenimente

Cu toate acestea, în această perioadă a anului, se știe că puii recent înțărcați de la părinți  își părăsesc coloniile. Asta se întâmplă pentru a explora regiunea înconjurătoare. „Ceea ce face ca acesta să fie un moment prielnic pentru a le vedea afară”, scrie DOC.

Această perioadă este numită de locuitori „silly season”. Oamenii sunt încurajați să coexiste pașnic cu ocazionalele foci rătăcitoare sau adormite. Chiar dacă aceste animăluțe se află la ușa de la intrare, potrivit thedodo.

Etichete: