Sari la conținut
Home » Situație inedită! O pisică, testată din greșeală pentru COVID. Cât a costat analiza?

Situație inedită! O pisică, testată din greșeală pentru COVID. Cât a costat analiza?

Situație inedită! Fostul senator Marius Marinescu, președintele Federației pentru Protecția Animalelor și Mediului, a găsit pe stradă o pisică. Acesta a povestit că după ce a deparazitat-o și sterizat-o a constatat că are gingia inflamată. A dus-o la  Facultatea de Medicină Veterinară pentru un control, iar medicii au testat pisica pentru noul virus, din greșeală.

„Am găsit cu ceva timp în urmă o pisică pe stradă, am mers, am sterilizat-o, deparazitat-o, îi merge foarte bine, e grăsuță, i-am dat numele Grăsuțu’, are o mică inflamație la gingii și am fost la Facultatea de medicină veterinară ca să-mi dea un diagnostic s-o tratez pentru acestă gingivită”, a povestit fostul senator Marinescu.

Marius Marinescu a completat un formular și după ce a spus ce simptome are pisica sa. În urma unor analize amănunțite, acesta a primit o factură în valoare de 690 de lei. Când a cerut explicații în legătură cu aceste costuri, fostul senator a aflat că pisica a fost testată pentru depistarea noului coronavirus, chiar dacă el nu a cerut acest lucru.

„Am așteptat acolo o oră și jumătate, după care am completat un formular, am spus ce doresc, ce simptome are și m-au pus să plătesc 690 de lei și așa am aflat că a fost testată și pentru coronavirus felin. Au și scris că pisica este sănătoasă, deci nu avea niciun fel de simptome și obligatoriu mi-a băgat pe gât și această testare cu coronavirus felin”, a povestit fostul senator în cadrul unei emisiuni, conform Antena3.