Sari la conținut
Home » O plimbare pe un traseu din Munții Făgăraș a dus la o descoperire uimitoare

O plimbare pe un traseu din Munții Făgăraș a dus la o descoperire uimitoare

O plimbare pe un traseu din Munții Făgăraș a dus la o descoperire uimitoare. Un cuplu a găsit doi pui care păreau de pisică, în zona Sâmbăta de Sus, dar au avut o mare surpriză după ce i-au luat acasă și i-au hrănit timp de o săptămână.

Turiștii au găsit cei doi pui pe marginea unui drum, din Munţii Făgăraş. Cei doi au considerat că micuții nu vor supraviețui în sălbăticie și i-au luat acasă, hrănindu-i timp de o săptămână. Apoi i-a dus la veterinar, care a făcut o descoperire uimitoare – sunt pui de pisică sălbatică.  De aici au început problemele: ce facem cu ei, cine poate să se ocupe de aceste animăluțe. Astfel, a început un maraton al informărilor, telefoane peste tot, iar la final au ajuns, cu tot cu pui, la Centrul pentru Salvarea şi Reabilitarea Faunei Sălbatice ACDB de lângă Focşani/Vrancea, care a prezentat pe pagina de facebook pățania:

„Nişte turişti găsesc pe marginea unui traseu de lângă Sâmbăta de Sus, în zona Munţilor Făgăraş, doi pui de pisică miorlăitori, uzi şi înfriguraţi. Nu-i lasă inima să plece abandonându-i, îi duc acasă la Bucureşti, îi hrănesc o săptămână, dar vizita la veterinar îi lasă gură cască – sunt pui de pisică sălbatică! Începe un maraton al informărilor, telefoane peste tot, iar la final ajung la noi, cu tot cu pui, la Centrul pentru Salvarea şi Reabilitarea Faunei Sălbatice ACDB de lângă Focşani/Vrancea”, au transmis reprezentanţii ACDB.

Potrivit reprezentanţilor asociaţiei, puii de pisică sălbatică au fost evaluaţi medical şi au fost găzduiţi într-un spaţiu generos, în care nu au contact cu oamenii. Aceştia vor trece printr-un program adaptat acestei specii, astfel încât să poată ajunge din nou în natură.

„Mulţumim celor care au încredere în noi şi aduc rapid animalele sălbatice pentru a fi îngrijite, tratate şi reabilitate pentru a ajunge repede înapoi în natură! Mulţumim şi tuturor celor care ne-au fost alături ajutând Centrul de Reabilitare de la Petreşti – Vrancea să funcţioneze – fără voi aceste animale sălbatice nu s-ar fi bucurat de reîntoarcerea în natură”, a fost mesajul ACDB.

ACDB este o asociaţie nonguvernamentală care acţionează pentru conservarea speciilor de faună sălbatică şi a habitatului lor, militând pentru menţinerea unor populaţii sănătoase de urs, lup, râs, vidră şi pisică sălbatică în mediul sălbatic, prezervarea ariilor protejate cheie atât pentru specii, cât şi pentru comunităţile locale.