Sari la conținut
Home » A zburat 160.000 km pentru a salva animalele: Kim Purcell

A zburat 160.000 km pentru a salva animalele: Kim Purcell

A zburat 160.000 km. Kim Purcell este voluntar pentru Pilots N Paws (PNP) din august 2009. În acel an a descoperit această organizație nonprofit pe rețelele de socializare.

Până în prezent, ea a transportat peste 1.500 de animale din adăposturi supraaglomerate – unde animalele de companie sunt adesea în pericol de eutanasiere – către adăposturi mai încăpătoare și, în cele din urmă, către adopție.

Purcell estimează că a zburat aproape 160.000 de kilometri în cei 14 ani în care a fost voluntar la PNP. Cel mai lung zbor al ei? Peste 950 km. Cele mai multe animale din avionul ei? 72 de pisici – mame și pisoi – de la Fresno la Napa.

„Nu există un sentiment mai bun decât să ajuți la salvarea acestor animale uimitoare. Mai ales atunci când provin din adăposturi sau zone cu un număr mare de animale ucise”, spune Purcell.

Pe lângă faptul că zboară, Purcell coordonează zborurile pentru salvări. Ea stabilește aeronave pot îndeplini nevoile de spațiu ale fiecărui transport aerian.

De asemenea, Kim îi pregătește pe piloți cu privire la transportul cățeilor și pisicilor nou-născute. Totodată le dă indicații despe asigurarea confortului animalelor pe vreme caldă sau rece. Și are grijă să fie aplicae măsuri adecvate de sănătate și siguranță.

A zburat 160.000 km: Cum se desfășoară operațiunile

A zburat 160.000 km: O pisicuță portocalie
A zburat 160.000 km: O pisicuță portocalie care privește nedumerită

Un transport normal începe cu mesajele adăposturilor care postează pe forumul Pilots N Paws. Piloții verifică forumul și se oferă voluntari pentru călătorii. Când zboară, Purcell stabilește câte animale vor fi transportate. Astfel încât să poată aloca apoi numărul (și dimensiunile) de cuști de care va avea nevoie.

Apoi, adăposturile de plecare și de primire programează ora și data care depind de vreme. În cazul în care zborul traversează granițele statului, poate fi necesar și un certificat de sănătate.

Condiții speciale pentru călători

La sosirea la punctul de preluare, Purcell evaluează modul în care va încărca aeronava.

Dacă afară este cald, Purcell aduce sticle de apă înghețată pe care le adaugă în fiecare cușcă sub prosoapele pe care le pune. Avionul se încălzește rapid, așa că ține ușile deschise pentru a face să circule cât mai mult aer posibil până la decolare.

Purcell aduce întotdeauna cu ea o altă persoană care să monitorizeze animalele în aer și să regleze temperatura avionului atunci când poate. După ce toate animalele au fost lăsate la adăpostul de primre, Kim se întoarce acasă pentru a descărca și curăța toate cuștile și prosoapele.

A zburat 160.000 km: Animale salvate de la eutanasiere

Purcell a transportat cu avionul câini, pisici, rațe și chiar un porc. S-a oferit chiar să zboare cu un urs, dar alți piloți au primit misiunea.

„Dacă încap în aeronavă, îi vom transporta”, spune ea.

În ultimii patru ani, Purcell a transportat în principal pisici. Pentru că a adunat o selecție mare de cuști de-a lungul anilor și știe cum să le așeze avionul său, poate transporta mai multe animale decât cei neexperimentați. Și, astfel, poate salva mai multe vieți.

„Atât de multe adăposturi sunt supraaglomerate, așa că transportul în alte zone cu rate de adopție mai mari le salvează de la eutanasiere”, spune Purcell. „Zborul este mult mai rapid decât condusul. Ceea ce duce la mai puțin stres atât pentru câini, cât și pentru pisici. Odată ajunse în aer, aproape întotdeauna se liniștesc și se bucură de călătorie”, a explicat pilotul pentru thesprucepets.com.