Sari la conținut
Home » Singura girafă de la noi din țară a murit! Vestea tristă venită de la Grădina Zoologică din Târgu Mureș

Singura girafă de la noi din țară a murit! Vestea tristă venită de la Grădina Zoologică din Târgu Mureș

  • de

Singura girafă de la noi din țară a murit! Vestea tristă venită de la Grădina Zoologică din Târgu Mureș.

Din păcate, girafa s-a înecat cu propriul său suc gastric și a decedat pe 10 februarie!

Una dintre cele mai îndrăgite animale exotice de la noi din țară, girafa Gina, a murit săptămâna trecută la Grădina Zoologică din Târgu Mureș. Girafa avea 10 ani și fusese adusă de la grădina zoologică din Roma în urmă cu șase ani.

Potrivit autopsiei, se pare că girafa s-a înecat cu propriul său suc gastric:

„Din păcate, în data de 10 februarie, dimineaţa, când am venit la serviciu, girafa era căzută şi era decedată. În urma analizelor s-a constatat că datorită regurgitării cu conţinut gastric stomacal (datorită vomei, pe înţelesul tuturor) s-a înecat, a ajuns în căile respiratorii, în plămâni, aceasta a fost cauza decesului. Din păcate, se întâmplă şi la oameni şi s-a întâmplat şi la girafă. Este mare păcat, era singura girafă”, a declarat directorul Grădinii Zoologice din Târgu Mureş, Horaţiu Gorea, citat de Agerpres.

Raportul autopsiei a constatat și că la genunchii stâng și drept animalul avea țesuturi subcutanate hemoragice, dar cauza morții este „regurgitare conținut gastric care a ajuns în căile respiratorii și pulmon”, astfel că girafa a făcut „pneumonie ab ingestis”.

O girafă poate trăi în jur de 20-25 de ani.

Administratorii grădinii zoologice, una dintre cele mai mari și mai moderne din România, promit că vor face „toate demersurile necesare în vederea obținerii unor noi exemplare”, astfel încât girafele să poată fi admirate din nou la Târgu Mureș.