Sari la conținut
Home » Singura girafă albă din lume, măsuri extraordinare pentru protejarea sa!

Singura girafă albă din lume, măsuri extraordinare pentru protejarea sa!

  • de

Singura girafă albă din lume, măsuri extraordinare pentru protejarea sa!

Exemplarul unic în lume se află în Kenya!

Potrivit informațiilor DPA și preluate de AGERPRES,  în lume există doar o singură girafă albă, iar lupta pentru păstrarea sa în siguranță necesită mai mult efort decât ne-am putea noi imagina. Astfel, un dispozitiv de urmărire prin GPS a fost montat pe animalul sălbatic, pentru a putea vedea în timp real locația, putând să o salveze de la activitățile ilegale de braconaj.

Leucismul, trăsătura genetică rară a girafei albe de sex masculin reprezintă pierderea parțială a pigmentării, potrivit lui Ahmed Noor, directorul rezervaţiei comunitare Ishaqbini Hirola Conservancy unde trăieşte animalul, situată în oraşul Garissa:

„Exemplarul este unul dintre cele trei girafe albe care au trăit în această rezervație până când o girafă albă de sex feminin și puiul ei au fost omorâți de braconieri, în luna martie. Dispozitivul GPS, care a fost plasat într-un corn al girafei, va oferi date în timp real cu privire la locul în care se află animalul, ceea ce va permite rangerilor să îl protejeze de braconieri”, a declarat Noor.

Printre animalele care trăiesc în această rezervaţie se numără exemplare de Giraffa reticulata, specie pe cale de dispariţie, dar şi antilope hirola, a căror populaţie actuală din sălbăticie este estimată la 450 de indivizi.