Sari la conținut
Home » Simba, puiul de leu conceput prin inseminare artificială! Premieră în lupta pentru salvarea animalelor de la dispariție

Simba, puiul de leu conceput prin inseminare artificială! Premieră în lupta pentru salvarea animalelor de la dispariție

  • de

Simba, puiul de leu conceput prin inseminare artificială! Premieră în lupta pentru salvarea animalelor de la dispariție.

Nașterea unică în lume le dă speranțe oamenilor de știință că mai multe specii pe cale de dispariție vor putea fi salvate!

Premieră la o grădină zoologică din Singapore! Un pui de leu, denumit Simba de către îngrijitori, s-a născut perfect sănătos prin intermediul inseminării artificiale și reprezintă un model de încredere pentru salvarea animalelor pe cale de dispariție:

“Sunt numeroase pericole la care sunt expuse animalele sălbatice din cauza pierderii habitatului și altor presiuni cauzate de oameni, ce afectează și felinele mari. Multe specii sunt vulnerabile sau pe cale de dispariție, dar această cercetare ar putea combate pericolul dispariției ce amenință mai multe feline mari din întreaga lume”, a declarat profesorul Andre Ganswindt, de la Universitatea din Pretoria, potrivit Daily Mail.

Potrivit Wildlife Reserves Singapore și preluat de digi24.ro, puiul de leu a venit pe lume în octombrie, are o stare perfectă de sănătate, și va crește alături de mama sa, Kayla. Tatăl său a murit din păcate la scurt timp după inseminare:

„Cel care ar fi trebuit să fie tatăl puiului de leu, pe nume Mustafa, a trăit până la vârsta înaintată de 20 de ani, dar nu a avut moştenitori cât timp a fost încă în viaţă întrucât comportamentul său agresiv nu a permis o împerechere de succes”, spun reprezentanții grădinii zoologice.

Naşterea în urma unei inseminări artificiale este încă un fenomen rar în cazul leilor. Prima procedură care a avut succes a avut loc în 2018 în Africa de Sud, atunci când doi pui de leu au venit pe lume.

Grădina zoologică din Singapore a dat publicității, imagini superbe cu viitorul „rege al junglei”:

În acest moment, există aproximativ 4.000 de tigri în sălbăticie și 14.000 de leoparzi ai zăpezii, ce necesită ajutor pentru a-și putea reface populațiile. Populația de lei din Africa are aproximativ 18.000 de exemplare, în mare parte datorită eforturilor de conservare a speciei.