S-a descoperit ultima armă în lupta cu pandemia. Cercetătorii britanici au găsit antidotul în lupta cu noul coronavirus.  Descoperirea oamenilor de știință face înconjurul lumii. O mare putere a planetei a și luat-o.

Cine s-a gândit că spray-urile împotriva țânțarilor poate ucide noul virus care s-a răspândit de la animale? În acest sens, Ministerul Apărării din Marea Britanie a făcut public un raport despre un spray bazat pe Citriodiol.

Militarii britanici au folosit Citriodiol începând cu luna aprilie, după ce au au aflat că acesta poate ajuta în lupta cu noul coronavirus.

Însă, trebuie subliniat că spray-urile cu Citriodiol nu sunt suficiente pentru a opri infecția, dar pot fi utile ca o măsură suplimentară de protecție, așa cum sunt spălatul mâinilor și purtarea măștii.

Există o șansă foarte mare să funcționeze

Citriodiolul este o substanță derivată din uleiul de eucalipt și s-a dovedit că este eficientă şi împotriva altor tipuri de coronavirus, cum ar fi Sars.

Astfel se şi explică de ce astfel de spray-uri au fost introduse în dotarea militarilor britanici încă de la începutul pandemiei.

Director general al Citrefine, compania care produce substanța,Jacqueline Watson, este de părere că Citriodiolul ar putea contribui la stoparea răspândirii virusului.

„Ceea ce putem spune este că simțim că există o șansă foarte mare să funcționeze împotriva acestui virus, dar, desigur, trebuie să fie bine testat.”

CITEȘTE CONTINUAREA…