Sari la conținut
Home » Cercetătorii SUNT ULUIȚI: Vaccinul împotriva unui virus mortal transmis de țânțari, eficient contra COVID-19

Cercetătorii SUNT ULUIȚI: Vaccinul împotriva unui virus mortal transmis de țânțari, eficient contra COVID-19

Top 8 lucruri despre țânțari

Cercetătorii SUNT ULUIȚI: Vaccinul împotriva unui virus mortal transmis de țânțari, eficient contra COVID-19. „Există o interacțiune imunologică între doi viruși la care nimeni nu s-ar fi putut aștepta”!

În plină pandemie de coronavirus, oamenii de știință caută soluții pentru a salva omenirea de noul virus. În urma unor studii, cercetătorii din Brazilia au găsit o legătură între răspândirea virusului și focarele trecute de Dengue, care sugerează că expunerea la boala transmisă de țânțari poate oferi un anumit nivel de imunitate împotriva COVID-19, scrie Reuters.

Miguel Nicolelis, profesor la Universitatea Duke, a oferit exclusiv pentru Reuters, distribuția geografică a cazurilor de coronavirus cu răspândirea Dengue.

„Această descoperire izbitoare ridică posibilitatea intrigantă a unei reactivități imunologice încrucișate între serotipurile de dengue Flavivirus și SARS-CoV-2”, spune coordonatorul studiului, referindu-se la anticorpii împotriva virusului Dengue și la noul coronavirus.

Vaccinul Dengue folosit împotriva COVID?

„Dacă se dovedește corectă, această ipoteză ar putea însemna că infecția dengue sau imunizarea cu un vaccin Dengue eficient și sigur ar putea produce un anumit nivel de protecție imunologică împotriva coronavirusului”, a adăugat aceasta.

Nicolelis a declarat că rezultatele sunt deosebit de interesante, deoarece studiile anterioare au arătat că persoanele cu anticorpi Dengue în sânge pot testa fals pozitive pentru anticorpi COVID-19, chiar dacă nu au fost niciodată infectați de coronavirus.

„Acest lucru indică faptul că există o interacțiune imunologică între doi viruși la care nimeni nu s-ar fi putut aștepta, deoarece cei doi viruși provin din familii complet diferite”, a spus Nicolelis, adăugând că sunt necesare studii suplimentare pentru a demonstra conexiunea.