Sari la conținut
Home » Asta mai lipsea după COVID-19. Un virus mortal transmis de o insectă amenință lumea

Asta mai lipsea după COVID-19. Un virus mortal transmis de o insectă amenință lumea

Asta mai lipsea după COVID-19. Un virus mortal transmis de o insectă amenință lumea. Boala transmisă este extrem de gravă, poate provoca „umflarea” creierului și chiar moartea oamenilor, dacă nu este diagnosticatăla timp!

După ce un număr mare de persoane s-au infectat, autoritățile au emis un avertisment cu privire la acest virus extrem de periculos!  Ei spun că boala provocată de acest virus a fost numită encefalită ecvină estică sau EEE.

Oficialii de sănătate din nord-estul Statelor Unite ale Americii avertizează că EEE și alte boli purtate de țânțari ar putea face ravagii în vara acestui an.

Anii trecuți, în SUA s-au înregistrat o jumătate de duzină de cazuri de EEE la om, potrivit Centrelor pentru controlul și prevenirea bolilor. Cu toate acestea, anul trecut au fost 38 de cazuri umane și 15 decese.

Scott Crans, care conduce eforturile de control al țânțarilor pentru Departamentul de Protecție a Mediului din New Jersey, a avertizat:„S-ar putea să avem un an cu multe infectări”, a spus el.

El și alți oficiali din domeniul sănătății au spus că iarna relativ blândă din cea maimare parte din nord-est ar fi putut duce la o creștere a populației de țânțari. Cu toate acestea precipitațiile , sub media ar fi putut afecta țânțarii.

Oficialii din domeniul sănătății au avertizat, de asemenea, despre o creștere a altor boli transmise de insecte, deoarece multe persoane petrec mai mult timp în aer liber în această vară din cauza pandemiei coronavirusului.

Țânțari care pot transmite transmite dengue, Zika și alte virusuri tropicale ce au fost detectate în Michigan. De asemenea, acest stat a înregistrat și primul caz de West Nile, care este mai puțin sever decât EEE, dar poate provoca febră, dureri de cap, dureri corporale și alte simptome.

Mia mult, specialiștii au avertizat, de asemenea, asupra căpușelor, ceea ce ar putea însemna mai multe cazuri de boală Lyme, informează The Sun.