Sari la conținut
Home » S-a aflat de ce nu este recomandat să dormi cu pisica în pat. Specialiștii spun că obiceiul are implicații negative majore

S-a aflat de ce nu este recomandat să dormi cu pisica în pat. Specialiștii spun că obiceiul are implicații negative majore

Specialiștii spun că obiceiul are implicații negative majore pentru sănătatea posesorilor de feline, în contextul în care cei mai mulți dintre aceștia au făcut un obicei din a dormi alături de patrupedul lor sau de pisicuță.

Animalele au fost educate încă de mici să doarmă alături de stăpân, iar acum este prea dificil pentru ca ele să se dezvețe.

Pisica poate răspândi paraziți care sunt compatibili cu trasmiterea la om

Specialiștii spun că obiceiul are implicații negative majore pentru sănătatea posesorilor de feline, indiferent cât de curate, parfumate sau blănoase sunt. Acestă obișnuință poate afecta grav sănătatea!

Studii recente concluzionează că felinele rămân purtătoare de paraziți, la fel ca omul și oricare alt animal.

Paraziții intestinali, acarienii și toxoplasmoza afectează atât omul, cât și pisicile. Pentru a micșora riscul de transmitere a infecțiilor bacteriene sau a paraziților, nu lăsa pisica să doarmă în patul tău.

Pe de altă parte, dacă deja s-a instalat în patul tău, atunci trebuie ca la cel mult două zile, să schimbi lenjeria sau măcar să o cureți și să o aerisești.

Iubitorii de animale sunt încântați să doarmă alături de pisica lor

Ei spun că somnul alături de felină este unul care îi liniștește, însă specialiștii contrazic această afirmație. Un studiu de Mayo Clinic Sleep Disorders a demonstrat că oamenii care dorm cu pisica suferă mai des de tulburări de somn. Dar de unde starea de bine? Cercetătorii spun că este doar rezultatul propriilor convingeri.

Din punct de vedere igienic, nu este recomand să dormi cu felina

Dormitul cu pisica nu este o idee bună nici din punct de vedere igienic. Fără să vrea, pisica mai aduce cu ea fire de nisip din litieră, praf, fire de blană, salivă și alte fluide biologice nu tocmai plăcute, nici pentru cei mai mari iubitori de animale. Acestea ne pot afecta destul de grav starea de sănătate, cât și calitatea somnului, potrivit impact.ro.