Sari la conținut
Home » Rase de câini afectuoase. Top 7 cei mai buni companioni pentru o familie

Rase de câini afectuoase. Top 7 cei mai buni companioni pentru o familie

plimbare prin ploaie cu cainele.Doi caini care stau sub umbrela si sunt imbracati corespunzator unei zile ploiase. Sursa foto: dreamstime.com

Rase de câini iubitoare. Uneori, un câine pur și simplu cade în viața ta fără să te anunți. Alteori, însă, aveți ocazia să vă planificați primirea noului dvs. prieten blănos.

S-ar putea chiar să vrei să cercetezi diferite rase de câini pentru a te decide asupra tipului de animal de companie pe care îl cauți.

Vă doriți un prieten canin atletic? Sau preferați un amic care vrea să stea pe canapea?

Afecțiunea este doar o calitate importantă pe care mulți o caută la un animal de companie. La urma urmei, nimic nu se compară cu o îmbrățișare bună cu cățelul tău după o zi lungă.

Din fericire, toate rasele de câini drăguți de pe această listă sunt cunoscute pentru natura lor afectuoasă. Astfel, vor fi la fel de fericiți pentru o sesiune de îmbrățișări ca și tine.

1.Rase de câini iubitoare: Marele Danez

Marele Danez este adevărata definiție a unui „Uriaș blând”.

Deși mulți oameni se gândesc la câinii de talie mică ca fiind cei mai drăgălași, nu este întotdeauna așa. Această rasă „are nevoie de multă afecțiune și socializare cu oamenii și cu alte animale. Acest lucru îi face să fie animale de companie excelente pentru familie. La urma urmei, sunt numiți „Gentle Giants” (giganți blânzi).

Acești câini masivi sunt, de asemenea, cunoscuți pentru faptul că se înțeleg de minune cu copiii. Giganticul Marele Danez este un câine blând, dar totuși mare și greu.

Din fericire, ei tind, de asemenea, să fie dornici să vă mulțumească. Atâta timp cât rămâneți consecvent cu dresajul, așa vor face și ei!

Cu puțină muncă și multă consecvență, veți avea în mâini un cel mai bun prieten bine crescut.

2.Cavalier King Charles Spaniel

Cavalier King Charles Spaniel, Sursă foto Wikipedia
Cavalier King Charles Spaniel, Sursă foto: Wikipedia

Cavalier King Charles Spaniel va adora să iasă la o alergare sau să se ghemuiască pentru un pui de somn.

Acești câini dulci sunt cunoscuți pentru devotamentul lor față de cei dragi. Iubirea este arată în mai multe moduri, inclusiv prin afecțiune.

Le place să se plimbe cu stăpânii lor la fel de mult cum le plac niște îmbrățișări pe canapea. Totuși, nu vă lăsați păcăliți de fața drăgălașă și de urechile pufoase. Acești căței pot fi și foarte inteligenți.

Această rasă poate fi predispusă la o serie de probleme de sănătate din cauza unei creșteri necorespunzătoare. Asigurați-vă că vă documentați înainte de a aduce acasă un nou prieten.

3.Staffordshire Bull Terrier

Cu dresaj și dragoste, Staffordshire bull terrier sunt unii dintre cei mai buni câini.

Rasele de pitbull, printre care se numără și Staffordshire bull terrier, au căpătat de-a lungul timpului o reputație proastă. În realitate, acești câini sunt unii dintre cei mai iubitori căței.

Comportamentologul canin Kamal Fernandez a declarat pentru că, „cu puțină răbdare și dragoste, pot fi unii dintre cei mai afectuoși câini”.

La fel ca majoritatea raselor, o modalitate excelentă de a vă asigura că creșteți un câine iubitor este să începeți socializarea și antrenamentul cu întărire pozitivă cât mai curând posibil.

Atunci când le arătați câinilor grijă și afecțiune, este mai probabil ca ei să o arate înapoi. Desigur, unii câini individuali nu vor respecta standardul rasei lor. Asta nu înseamnă că nu poți găsi propriul tău mod de a arăta iubire.

4.Rase de câini iubitoare: Bichon Frise

Bichon Frises sunt unii dintre cei mai mici câini de companie din lume.

Rasele de câini mici și drăgălașe, precum Bichon Frise  sunt, de asemenea, exemplul perfect de rasă de câini afectuoși. Sunt prietenoși, sociabili și atât de amuzanți!

Deși acești mici comedianți își fac prieteni oriunde se duc, sunt companionul perfect pentru stăpânii lor. Sunt chiar niște câini de apartament grozavi atunci când li se oferă suficientă mișcare și stimulare mentală!

5.Poodle

Poodles și amestecuri de pudeli sunt populare din motive foarte bune.

Există o mulțime de amestecuri de pudeli care fac titluri și devin virali pe rețelele de socializare. Însă, toți împărtășesc afinitatea strămoșilor lor pentru companie.

Pudelii sunt sociabili și inteligenți, așa că sunt fericiți să se apropie de stăpânii lor prin orice. Totuși, când vine vorba de amestecuri de pudeli, diferitele rase de câini au unele dintre caracteristicile lor unice.

Iată care este șmecheria: Multe rase cu care canichele sunt de obicei crescute sunt la fel de iubitoare și prietenoase.

6.Golden Retriever

Golden Retriever

Golden retrieverii sunt renumiți pentru natura lor iubitoare și afectuoasă.

Indiferent dacă un câine este metisat sau de rasă pură, a avea gene de golden retriever înseamnă aproape întotdeauna multă dragoste. Golden retrieverii sunt una dintre cele mai afectuoase, blânde și cu o natură moale

Bineînțeles, comportamentul iubitor al unui golden este ușor de observat. Această rasă este una dintre cele mai populare rase de câini din lume pentru un motiv foarte bun.

De la îmbrățișările lor blânde până la zoom-urile vesele, aproape tot ceea ce fac te poate face să zâmbești.

7.Grifon de Bruxelles

Câinii Grifon de Bruxelles și-au câștigat porecla de „câini cu velcro” dintr-un motiv anume.

Această rasă este în egală măsură inteligentă, amuzantă și orientată spre familie. Sunt niște câini de companie foarte buni pentru persoane singure, cupluri și chiar familii. Atât varianta cu blană netedă, cât și cea cu blană aspră adoră să petreacă timp cu cei dragi, potrivit pawtracks.

Acești câini de companie sunt cei mai fericiți ca fiind în centrul atenției. Deoarece acești căței sunt atât de orientați către oameni, tind să fie dornici să fie mulțumiți și receptivi la dresaj.

La fel ca în cazul multor rase, ați putea întâmpina probleme de comportament dacă un Grif este neliniștit, insuficient stimulat sau lăsat singur prea mult timp.