Sari la conținut
Home » Vă înțelegeți mai bine cu câinele decât cu partenerul? Nu sunteți singurul

Vă înțelegeți mai bine cu câinele decât cu partenerul? Nu sunteți singurul

De ce este important să alegi corect hrana animalului tău?

Vă înțelegeți mai bine. Există atât de multe motive pentru care câinii sunt animale de companie atât de populare. De la personalitățile lor amuzante până la loialitatea lor neclintită. Până la urmă, sunt „cel mai bun prieten al omului”!

Un câine va fi la fel de bucuros să se cuibărească pe canapea cu tine sau să meargă la o plimbare. Așa că este ușor de înțeles de ce stăpânii de animale de companie se încred în prietenii lor pufoși ca în nimeni altcineva.

De fapt, mulți proprietari de câini își găsesc prietenii blănoși mai reconfortanți decât partnerii lor. Și asta nu este o exagerare. Site-ul Preply a chestionat peste 1.000 de proprietari de câini din America pentru a explora cum limbajul și comunicarea modelează modul în care oamenii se leagă de animalele lor de companie.

Cercetătorii au descoperit că patrupedele înțeleg atât emoțiile, cât și cuvintele. Ceea ce nu este surprinzător.

Vă înțelegeți mai bine: Câinii vă ajută să vă simțiți ascultați și iubiți

Vă înțelegeți mai bine: Câine cu stăpân
Vă înțelegeți mai bine: Câine cu stăpân care se joacă

Nu sunteți singur dacă aveți o legătură mai strânsă cu câinele dumneavoastră decât cu alte persoane. Sondajul realizat de Preply a dezvăluit că peste 77% dintre proprietarii de câini se simt cu adevărat ascultați atunci când vorbesc cu câinele lor. Iar 62% raportează că animalul lor „pare să știe ce gândesc fără să spună nimic”. Cu siguranță ne putem identifica!

Câinii experimentează, de asemenea, emoții. Deci nu este o surpriză faptul că trei din cinci proprietari de animale de companie au confirmat, de asemenea, că aniimalul lor acționează afectuos atunci când stăpânul lor pare supărat.

Câinele dumneavoastră ar putea încerca să vă consoleze în moduri diferite. Poate să ceară atenție, să fie mânâiat, poate veni să vă lingă sau poate vă va aduce una dintre jucăriile lor preferate… Pentru că asta îi face fericiți!

Câinii sunt practic profesioniști când vine vorba de empatie. Sondajul Preply a arătat că unul din patru proprietari de câini consideră că animalul lor înțelege starea lor de spirit mai bine decât partenerul lor. De altfel, aproape jumătate dintre cei chestionați au spuscă câinele lor îi consolează mai mult decât partenerul lor.

Câinii înțeleg emoțiile, dar și cuvintele

Câinele dumneavoastră vă ajută să vă simțiți ascultat. Dar s-ar putea să fiți surprins să știți că ei ar putea înțelege cu adevărat cuvintele pe care le spuneți.

Preply i-a pus pe cei chestionați să listeze orice cuvinte pe care câinele lor le recunoaște. Cuvintele frecvent folosite, precum „recompensă”, „plimbare” și comenzile comune de antrenament au fost omise din considerente statistice.

În final, cercetătorii au ajuns la concluzia că patrupezii cunosc, în medie, 18 cuvinte – multe dintre acestea având legătură cu sentimente sau familie. Aceste cuvinte includ:

  • Dragoste
  • Mașină
  • Biscuit
  • La revedere
  • Bebeluș
  • Bunică
  • Acasă
  • Înghețată
  • Televizor
  • Fericit

Fiecare câine înțelege propriul săi vocabular. Așa că nu vă mirați dacă cățelul dumneavoastră nu recunoaște toate cele zece cuvinte de pe această listă. Probabil că dumneavoastră și câinele dumneavoastră aveți propriul set special de cuvinte care îi poate face să se ridice imediat, potrivit pawtracks.com.