Sari la conținut
Home » Mă iubește pisica mea? 3 moduri în care îți spune

Mă iubește pisica mea? 3 moduri în care îți spune

Pisicile salvate din tomberoane

„Mă iubește pisica mea?” Această întrebare a trecut prin mintea fiecărui părinte de pisică în timp ce se uită în ochii prietenilor lor blănoși, căutând semne de afecțiune. Ei bine, răspunsul este un da răsunător!

Deși pisicile sunt cunoscute pentru faptul că sunt distante și independente, aceste feline își iubesc și ele oamenii! Doar că au moduri diferite de a o arăta. De la lovituri de cap atrăgătoare până la îmbrățișări confortabile și toarcere, pisicile își transmit dragostea în mod subtil, dar inconfundabil.

De fapt, dacă ești atent, ai putea fi uimit de cât de mult te prețuiește prietenul tău blănos.

Mă iubește pisica mea: 3 moduri în care pisica ta îți spune că te iubește

Toarcerea

Mă iubește pisica mea: Plimbare cu pisica
Mă iubește pisica mea: Plimbare cu pisica și stăpânul, o pisică neagră

Atunci când pisica ta toarce mulțumită, mai ales când o mângâi, este un semn încântător că te adoră! Ronțăitul este doar unul dintre multele moduri melodice prin care pisicile comunică cu noi. Împreună cu o postură relaxată a corpului, pisicuța ta spune: „Sunt fericit și în siguranță cu tine, omule!”

Toarcerea începe devreme în viața pisicilor, pe măsură ce acestea învață să comunice cu mamele lor. Prin aceste bâzâituri, pisicuțele își exprimă sentimentul de calm. Și cum toarcerea este un sunet liniștit, pisicile rezervă această formă specială de comunicare pentru cei pe care îi iubesc.

Cu toate acestea, nu orice toarce este o serenadă „Te iubesc”. Uneori, pisicile torc atunci când le este foame, însoțit de un mieunat insistent „hrănește-mă”. Pisicile pot chiar să toarcă pentru a se liniști atunci când nu se simt bine.

Știința sugerează chiar că vibrațiile din toarcerea pisicilor au proprietăți vindecătoare, cum ar fi regenerarea oaselor. Dar, în cea mai mare parte, atunci când pisica ta toarce la tine, este modul lor de a spune: „Ești unul dintre oamenii mei preferați!”.

Mă iubește pisica mea: Clipiri lente sau „săruturi de pisică”

Ai observat vreodată că pisica ta se apropie de tine și clipește la tine? Ei bine, nu este vorba de vreun cod Morse secret al pisicilor, ci de o expresie non-verbală înduioșătoare de iubire. Atunci când o pisică închide ochii, înseamnă încredere absolută.

Aceste clipiri lente sau „sărutări de pisică” arată că nu se simt speriate sau amenințate. O privire care nu clipește, pe de altă parte, poate semnala agresivitate sau teamă.

Așadar, atunci când pisica ta îți trimite puțină dragoste cu ochii, întoarce-i gestul! Clipind încet înapoi la ea, o asiguri că nu ești o amenințare. Acest schimb de priviri spune: „Și eu te iubesc, pisicuță” și este o modalitate fantastică de a vă întări legătura.

Expuneți-le burta

Atunci când pisica ta se rostogolește și își descoperă burta, este un semn uriaș de încredere. Burta găzduiește multe organe vitale, iar instinctele pisicilor le spun să protejeze această zonă de prădători.

Arătându-ți burta, pisica ta îți încredințează literalmente viața – vorbim despre o mare demonstrație de dragoste și încredere! Dar stai puțin; această burtă expusă ar putea fi o declarație de dragoste, dar nu este o invitație, potrivit pumpkincare.

Oricât de mult ați dori să vă copleșiți pisica cu mângâieri pe burtă, majoritatea pisicilor nu sunt fani ai atingerilor pe burtică. În timp ce câinele tău ar putea adora sesiunile de frecare a burții, pisica ta este posibil să te lovească sau să te ciupească dacă încerci să o faci. Așadar, oricât de greu ar fi să reziști, cel mai bine este să admiri burtica pisicii tale de la o distanță sigură.