Sari la conținut
Home » Rase de câini pentru persoane deprimate. Sprijin garantat

Rase de câini pentru persoane deprimate. Sprijin garantat

câini de terapie și pacienți

O modalitate prin care oamenii fac față devastării este adoptarea unei anumite rase de câini. Dacă vă confruntați cu durere, o dezamăgire majoră în viață sau de sfârșitul unei relații probabil că sunteți în căutare de alinare.

Oare câinii intuiesc când părinții lor sufer? Le oferă sprijinul de care au nevoie într-o perioadă devastatoare? Cercetările și experții indică spre cea de-a doua variantă. Iată de ce adoptarea unui câine ar putea fi cel mai bun mod de a face față durerii.

Inteligența emoțională a câinilor

Noile cercetări sugerează că tovarășii canini, indiferent dacă sunt animale de sprijin emoțional antrenate și certificate sau pur și simplu câini de salvare de la adăpostul local, au un impact pozitiv asupra omologilor lor umani.

Colleen Dell este autorul principal al unui studiu care arată că doar 10 minute petrecute alături de un câine reduc durerea oamenilor. De asemenea, faptul de a avea un câine îi motivează pe oameni să iasă din casă. Să își miște corpul și să își reorienteze atenția.

„Câinii se pricep foarte bine să trăiască momentul. Asta ne îndepărtează de a ne gândi în trecut sau chiar prea mult în viitor”, a declarat Hook pentru CNN. „Ei vor să se plimbe acum! Vor să se joace acum!”.

caine tanar

Odată ce părinții câinilor și cățeii lor au creat o legătură, câinii sunt capabili să intuiască emoțiile părinților lor. Ulterior, vor ști când să ofere o îmbrățișare atât de necesară. Mulți câini știu să nu plece de lângă părinții lor până când acele emoții dure nu au fost depășite.

Rase de câini pentru persoanele îndurerate

Doar pentru că vă simțiți copleșit de durere alinare nu înseamnă că trebuie să adoptați primul câine pe care puneți ochii. Ar trebui să te asiguri că ai energia și capacitatea de a te angaja față de un nou membru al familiei cu patru picioare. El va avea nevoie de tine la fel de mult cum tu ai nevoie de el. Există, de asemenea, anumite rase de câini care sunt mai capabile să vă ofere sprijin emoțional.

„În timp ce câinii de orice rasă sau proveniență pot sprijini și sprijină bunăstarea stăpânilor lor, anumite rase de câini sunt renumite în special pentru că au un temperament calm, loial și afectuos.  Este incredibil de reconfortant pentru cei care sunt în prezent în doliu”, a declarat Bill Lambert de la Kennel Club pentru Country Living.

Kennel Club recomandă rase precum Newfoundland și Golden Retriever pentru cei care caută câini de sprijin emoțional. De asemenea, clubul sugerează și Staffordshire Bull Terrier, Vizsla maghiar, maltez și Irish Wolfhound.

Acestea fiind spuse, s-ar putea să vizitați un adăpost în care un câine din afara raselor menționate mai sus să vă facă ochi de cățeluș. Dacă vă îndrăgostiți, nu neglijați capacitatea acelui cățeluș de a fi noul dvs. cel mai bun prieten.

După cum a declarat Lambert pentru Country Living, „comportamentul și atitudinea oricărui câine depind de dresajul, socializarea și personalitatea sa individuală”. În cele din urmă, atâta timp cât îți iubești câinele, această dragoste va fi probabil reciprocă, potrivit dogtime.com.