Sari la conținut
Home » Cea mai scumpă rasă de pisici. Nu o să crezi cât te poate costa

Cea mai scumpă rasă de pisici. Nu o să crezi cât te poate costa

Pisica din rasa Ashera

Cea mai scumpă rasă de pisici din lume are un preț amețitor. Ne-am obișnuit să plătim destul de mult pe un câine de rasă, la pisici însă nu ne așteptăm să dăm sume exorbitante pentru a avea alături de noi un prieten felin. Și totuși…

In unele țări pisicile reprezintă cel mai popular animal de companie. Ele sunt foarte iubite și oamenii sunt dispuși să plătească mulți bani pentru a avea o anumită rasă de pisici.

Cea mai scumpă rasă de pisici din lume

Ne întrebăm dacă tu ai da suma de bani cerută pe cea mai scumpă rasă de pisici din lume. Suntem siguri că o vei îndrăgi, problema este dacă îți vei permite să achiziționezi un pisic din această rasă.

În acest moment cea mai scumpă rasă de pisici din lume este Ashera. Dacă dorești să achiziționezi o astfel de pisică să te aștepți să ți se ceară pe aceasta un preț de 125.000 de dolari. Da, ai citit bine, 125.000 de dolari. Dacă ai noroc poți să achiziționezi un exemplar ceva mai ieftin, undeva prețul ar putea să pornească de la 20.000 de dolari.

De ce rasa Ashera este cea mai scumpă din lume

Ashera este cea mai scumpă pisică domestică din lume deoarece aceasta a fost creată de către compania Lifestyle Pets în urma unor experimente de laborator. Compania a realizat o încrucișare a genelor leopardului asiatic cu cele ale pisicii sălbatice africane și ale unei pisici domestice reușind astfel să creeze o nouă rasă hibridă Ashera.

Din 2006, când a fost creată noua rasă, au fost vândute 100 de exemplare, aceast lucru face ca aceste pisici să fie foarte rare și dorite.

Specificul rasei Ashera este că pisicile sunt relativ înalte, cu urechi ascuțite, blană cu pete și dungi și ajung până la 30 kg.

Rasa Ashera se poate defini prin patru tipuri

  • Ashera comună: ara blana brumă sau crem cu pete distinctive maro. Ele au un aspect sălbatic, de parcă acum au intrat pe geam, asta, în ciuda comportamentului lor felin

    Pisica Ashera
    Ashera poate costa peste 125.000 de dolari, fiind cea mai scumpa pisica din lume. Cei care vor sa achizitioneze un exemplar trebuie sa il comande cu aproape un an inainte.
  • Ashera hipoalergenică: aceasta aduce rasele de pisici fanteziste la un alt nivel. Așa cum ași dedus, aceastei pisici îi lipsește o proteină care produce alergii la oameni. Ashera hipoalergenică seamănă cu cea comună însă nu va genera reacții alergice, nu vă vor curge ochii și nu veți avea secreții nazale
  • Royal Ashera: Rayal Ashera este cea care poate ajunge la 125.000 de dolari. Deși foarte asemănătoare cu Ashera comună, aceasta are culorile mult mai evidențiate.
  • Snow Ashera: este extrem de atragătoare cu blana albă cu pete de chihlimbar și portocaliu

O altă caracteristică a rasei, pe lângă că est efoarte activă, îi place să se cațere, și că vrea să fie în centrul atenției are o viață destul de lungă, până la 25 de ani. Așa că trebuie să vă pregătiți pentru o relație de lungă durată și buzunare pline pentru a-i asigura hrana zilnică.