Sari la conținut
Home » Cât costă un Dalmațian. Rasa de câine potrivită pentru tine și familia ta

Cât costă un Dalmațian. Rasa de câine potrivită pentru tine și familia ta

Cât costă un Dalmațian. Rasa de câine potrivită pentru tine și familia ta, dacă vrei să-ți cumperi un animal de companie care să ofere iubire necondiționat. Este animalul de companie pe care toți îl știu din desenele animate și pe care toți îl adoră, deoarece își amintesc de copilărie.

Dar cât costă un astfel de câine, ce trebuie să știi despre el!

Prețul unui câine  Dalmațian

Potrivit anunțurilor de pe Internet, prețul pe care trebuie să îl plătești pentru un câine rasa Dalmațian pornește de la 1.200 de lei, dar poate ajunge chiar și la 3.500 de lei, în funcție de purtitatea rasei, însă se pot găsi și prin adopție.

Caracteristica rasei Dalmațian

Câinele rasa Dalmațian este un animal de companie iute, foarte inteligent, energic, disciplinat, rareori încăpățânat, prietenos, devotat, tolerant. Este câinele care iubește necondiționat copii. Este totuși precaut și vigilent cu străinii, dar se înțelege bine cu toți câinii și cu alte animale pe care le aveți în gospodărie.

sursa foto: en.wikipedia.org

Dalmațianul, este o rasă de câine de talie mare, puternic, foarte musculos, având linii simetrice, cu un aspect mobil, cu o formă pătrată. Au un cap de mărime medie, destul de lung, un bot puternic cu nasul mare, de o culoare brună sau neagră, la fel ca petele. Are ochi rotunzi, de o mărime medie, urechi atașate sus, de mărime medie, vârfuri ascuțite și pliate. Au o coadă lungă, blană cu păr scurt, neted, des, fin și lucios. Sunt de culoare albă cu pete negre, rotunde, nesuprapuse.

Numele acestei rase se presupune ca vine de la regiunea Dalmatiei de pe malul Marii Adriatice, dar in zona respectiva nu s-au gasit stramosi ai acestei rase. Se admite ca provine din incrucisarea dintre Bracul de Bengal si Bull Terrierul sau Pointerul englez. In secolul al XVIII-lea si al XIX-lea acest caine era folosit pentru a pazi diligentele si a pazi pasagerii si bunurile acestora. Au mai fost folositi pentru a mana caii care tractau cisternele cu apa ale pompierilor. Aparitia automobilului a dus la declinul acestei rase. In urma prezentarii filmului de desene animate “101 dalmatieni” a renascut interesul pentru acest caine. Presedintele SUA George Washigton a fost un iubitor al acestei rase.

Etichete: