Sari la conținut
Home » Povestea unui motan este cel puțin amuzantă. ”Bebe” și-a speriat rău stăpânii

Povestea unui motan este cel puțin amuzantă. ”Bebe” și-a speriat rău stăpânii

Povestea unui motan este cel puțin amuzantă. ”Bebe” și-a speriat rău stăpânii”

Bebe este un motan năzdrăvan, de numai 2 ani, care s-a aventurat prea mult și a rămas în vârful unui copac înalt de câțiva metri lungime.

Povestea unui motan este cel puțin amuzantă. Năzdrăvanul s-a speriat și nu a mai vrut să coboare

Năzdrăvanul s-a speriat și nu a mai vrut să coboare nici în ruptul capului. Autoritățile au fost chemate la fața locului de stăpân pentru a-l ajuta pe Bebe să coboare în siguranță.

Un pompier a urcat pe scară pentru a ajunge la motanul năzdrăvan care era extrem de speriat. A reușit să îl prindă și să-l coboare în siguranță, apoi l-a pus în brațele proprietarului, fericit că l-a recuperat pe Bebe.

Știți motivul pentru care pisicile se cațără în pom?

E un comportament normal pentru feline, chiar dacă noua ni se pare bizar. Pisicile simt nevoie să se cațere în locuri înalte din mai multe motive:

  • Strămoșii lor și multe alte feline sălbatice preferă înălțimile pentru ca își pot găsi prada mai ușor. Un loc ascuns în copaci le permite să pândească mamiferele mai mici, care mișuna pe pamant;
  • Pisicile domestice au aceleași instincte. Chiar dacă felina ta nu e în niciun pericol în locuința ta, poate cauta un refugiu de relaxare pentru că se stresează din cauza altor animale de companie pe care le aveți sau a copiilor. Instinctul o ghidează spre locurile înalte;
  • Un loc înalt indică și o poziție mai importanta. Dacă ai mai multe pisici, cea care a pus stăpânire pe cel mai înalt loc din casă este felina care domină.

Dacă vrei să ai o pisică fericită poți instala un copac pentru pisici sau câteva rafturi langă geamuri. Vei observa că își va petrece ziua stand comod, la înalțime, pândind de sus  toate vietățile mici în siguranță.