Sari la conținut
Home » Povestea câinelui dispărut. Panda nu lăsa pe nimeni să se apropie de el

Povestea câinelui dispărut. Panda nu lăsa pe nimeni să se apropie de el

câine din rasa Amstaff sursă foto: observaornews.ro

Povestea câinelui dispărut. În martie 2021, Panda și sora sa, Nala, se jucau împreună în curtea lor din Colorado, când au dispărut brusc.

„Nu suntem siguri dacă au scăpat cumva”, a declarat Diana Luna Torres, mama lui Panda. „Nala s-a întors în dimineața următoare, dar [Panda] nu s-a mai întors niciodată”.

Povestea câinelui dispărut

Familia a făcut tot ce le-a trecut prin cap pentru a încerca să o găsească pe Panda. Au lipit fluturași, au postat pe toate rețelele de socializare și au mers prin tot cartierul strigându-l. Nimic nu a funcționat. Panda dispăruse.

Torres a spus că: „Nu am încetat niciodată să ne gândim la el. Ne gândeam mereu: „Dacă Panda este aici?”. Uneori îi strigam numele sau oamenii ne trimiteau poze și ne spuneau: „Hei, cred că l-am găsit pe Panda”, dar nu era niciodată el”.

Cu toate acestea, familia lui Panda nu și-a pierdut speranța. La doi ani după ce a dispărut în Colorado, Panda a fost găsit tocmai în Kansas.

Panda a fost preluat de Helping Hands Humane Society, care la acel moment nu avea nicio idee că Panda avea o familie căreia îi lipsea.

Din nefericire, orice prin ce a trecut Panda cât timp a fost dispărut a avut efecte asupra lui, iar când a ajuns la adăpost era incredibil de temător.

Angajații adăpostului nu au putut să se apropie prea mult de el în cea mai mare parte a timpului. Acestora le-a luat o săptămână până când au reușit în cele din urmă să îi scaneze un microcip și să ia legătura cu familia sa.

Adăpostul a avertizat familia

Adăpostul a avertizat familia lui Panda că acesta ar putea fi puțin diferit față de cum își aminteau de el. Panda era atât de speriat de toți cei din jurul lui și nimeni nu putea fi sigur de modul în care va reacționa când își va revedea familia.

În ciuda faptului că nu știa cum va decurge totul, familia lui Panda era mai mult decât pregătită să îl aducă acasă. Au condus tot drumul din Colorado până în Kansas. Au ajuns la adăpost plini de speranță, atât de entuziasmați să își vadă băiatul din nou.

Toată lumea și-a ținut respirația în timp ce părinții lui Panda se apropiau de cușca lui. În momentul în care i-a văzut, totul s-a schimbat.

Momentul mult așteptat

Un câine cu un copil, sursă foto: pethelfpul.com
Un câine care se bucură de atenția unui copil

Emi Griess, coordonatorul de comunicare de la Helping Hands Humane Society a declarat că: „Panda lătra la orice membru al personalului nostru care se apropia de cușca lui, lăsându-ne să știm că nu vrea companie. Cu toate acestea, când părinții lui Panda s-au apropiat de cușcă, am văzut un câine complet diferit. Dintr-o dată a început să scâncească de bucurie, dădea din coadă, iar când a putut în sfârșit, a sărit direct în brațele lor, dovedind că le fusese dor de ei la fel de mult cum le fusese lor dor de el în ultimii doi ani”.

Reîntâlnirea lui Panda cu familia sa a adus lacrimi în ochii tuturor. Fusese atât de speriat și, într-o clipă, a redevenit cel de altădată, potrivit thedodo.

Familia lui Panda nu și-a pierdut niciodată speranța că îl va găsi într-o zi și se pare că nici el nu și-a pierdut speranța.