Sari la conținut
Home » O broască țestoasă, noua ”VEDETĂ” a lumii. A parcurs 3.000 de kilometri ca să-și revadă prietenii

O broască țestoasă, noua ”VEDETĂ” a lumii. A parcurs 3.000 de kilometri ca să-și revadă prietenii

O broască țestoasă, noua ”VEDETĂ” a lumii. „Învăţăm de la ele, începând de la fizioligia lor, cum înoată, cum se alimentează, până la ce boli suferă…”

O broască țestoasă ce avea carapacea crăpată a fost eliberat la sfârșitul lui iunie pe o plajă din Valencia, după ce a fost vindecată.  Ea a înotat 3.000 de kilometri până acasă, în Grecia, fără să se abată de la drum. 

Colomera „La Viajera” (Călătoarea) a fost „lansată” la apă în aplauzele tuturor şi a fost urmărită prin satelit când a dat ocolul Insulelor Baleare, ca la mijlocul lui iulie să fie localizată în Sicilia şi, în cele din urmă, în Marea Ionică, pe coasta de vest a Greciei, unde se află de câteva săptămâni.

Colomera a parcurs 3000 de kilometri prin Marea Mediterană, fără să se abată prea mult de la drumul ei către golful Kyparissia din Grecia.

Locul este cunoscut pentru bogaţia în alimente pentru ţestoase şi este ales de acestea pentru depunerea ouălor, spotrivit Mediafax.

„Am început şi alte proiecte de cercetare. Nu contribuim doar la conservarea faunei marine prin vindecarea ţestoaselor şi eliberarea lor în mare. Învăţăm de la ele, începând de la fizioligia lor, cum înoată, cum se alimentează, până la ce boli suferă”, spune José Luis Crespo, cercetător Fundaţia Oceanogràfic.