Momente dramatice pentru o familie! Un bărbat canadian a devenit erou după ce și-a salvat familia din colții unui lup, care îi atacase în timp ce se aflau la camping.

Momente dramatice pentru o familie! Matt Rispoli se afla împreună cu familia sa în Parcul Național Banff, când un lup a rupt cortul în care se odihneau și i-a atacat.

Soția sa, Elisa, a povestit totul pe o rețea de socializare într-o postare care s-a viralizat instant: „A fost ca ceva dintr-un film de groază. Matt s-a aruncat în fața mea și a băieților și s-a luptat cu lupul”.

Citește și:

„Țipam după ajutor în timp ce el se lupta și încerca să ne salveze, pentru ceea ce a părut o eternitate (dar cred că a fost undeva între 1-3 minute). Lupul a început să-l tragă pe Matt, în timp ce eu îl țineam de picioare, încercând să-l aduc înapoi. Nu cred că voi putea vreodată să descriu teroarea princ are am trecut”, a scris femeia pe Facebook.

Russ Fee, care se afla la rândul său cu familia într-un cort din apropiere, le-a sărit ajutor după ce i-a auzit urlând după ajutor.

Citește și:

Referindu-se la el ca un „înger păzitor”, Elisa a explicat în postarea ei cum Russ a dat peste cap și “a lovit lupul” până când acesta i-a dat drumul lui Matt.

„Au trebuit să continue arunce cu pietre uriașe spre lup, în timp am fugit cât de repede am putut spre mașina lui Russ pentru a ne adăpăsti”, a mai spus ea.

Russ, a povestit pentru Calgary Eyeopener că atunci când a ajuns în locul în care campa familia Rispoli a văzut cortul lor complet devastat, iar lupul încerca să îl tragă pe Matt afară. Acesta spune că a alergat spre animal și l-a lovit cât a putut de tare.

„A fost suficient de uimit încât să-I dea dumul. Matt s-a ridicat imediat, iar jumate din corpul său era acoperit de sânge,” a povestit Russ pentru sursa citată.

Matt este acum în stare bună după ce a fost transportat la un spital din apropiere, unde medicii i-au tratat rănile.

În urma atacului, Rampart Creek Campground a fost închis temporar, a declarat un purtător de cuvânt al Parks Canada.
Aceasta s-a redeschis luni în urma unei anchete a incidentului, după ce lupul care a atacat familia Rispoli de atunci a fost găsit și ucis „pentru a asigura siguranța publică”, a afirmat purtătorul de cuvânt Lesley Matheson.

“Testele veterinare au confirmat că lupul era într-o stare proastă și probabil că se apropia de sfârșitul vieții sale. Starea lupului a fost probabil un factor care a contribuit la comportamentul său neobișnuit și rămâne un incident foarte rar”, a declarat ea.

Setari cookie