Sari la conținut
Home » Mai multe pisici au fost găsite otrăvite. Poliția Română a fost sesizată

Mai multe pisici au fost găsite otrăvite. Poliția Română a fost sesizată

Mai multe pisici au fost găsite otrăvite. Într-o sesizare transmisă redacției, un cetățean brăilean a depus o reclamație în care se precizează că locatarii dintr-un bloc din Braila, din zona intersecției Bulevardului Dorobanților cu strada Gării, au găsit mai multe animale moarte. Oamenii susțin că mai multe pisici ar fi fost otrăvite.

Polițiștii de la Biroul Protecția Animalelor au fost anunțați și s-au deplasat la fața locului. Au găsit o pisică moartă, dar cercetările continua. De asemenea, polițiștii au luat legătura cu un ONG din Însurăței și au fost preluați 5 pui de pisică.

Mai multe pisici au fost găsite otrăvite, susțin oamenii din zonă

Totuși, oamenii sunt de părere că polițiștii nu au luat în calcul toate informațiile prezentate de locatari, care spun că au fost mai multe animale otrăvite.

Potrivit obiectivbr.ro, care au cerut informații de la Inspectoratul de Poliție Județean Brăila se afirmă că se fac cercetări în curs cu privire la acest caz.

„În dimineața zilei de 25 august a.c., în jurul orei 10:10, polițiștii din cadrul Biroului pentru protecția Animalelor au fost sesizați cu privire la faptul că mai multe pisici din zona intersecției Bulevardului Dorobanților cu strada Gării ar fi fost otrăvite.

„Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au identificat în zonă o singură pisică decedată, ce a fost ridicată de SUPAGL Brăila în vederea neutralizării cadavrului conform normelor legale în vigoare. Polițiștii din cadrul Biroului pentru protecția Animalelor efectuează în continuare verificări în vederea stabilirii cu exactitate a situației de fapt”, au transmis polițiștii.”

Polițiștii au salvat cinci pui de pisică

Jurnaliștii obiectivbr.ro au purtat o discuție cu o locatară care a găsit pui de pisică aruncați în tomberoane, precizând că a anunțat poliția de mai multe ori.

„Până acum, mai multe pisici au fost otrăvite cu otravă de șoareci. Acum, puii de pisici sunt aruncați în tomberon și nimeni nu îi scoate de acolo. Am anunțat din nou Poliția. Sunt aruncați pisici în tomberon, se zbat săracii, poliția nu se bagă în tomberon să îi scoată. Nu este posibil așa ceva”, le-a spus doamna.

De asemenea, femeia a mai precizat că, în urma sesizărilor transmise, în cursul zilei de ieri, polițiștii de la Biroul pentru Protecția Animalelor împreună reprezentanții unor asociații private de protecție a animalelor din Însurăței au luat măsuri și au reușit să salveze cinci pui de pisică, însă nu se știe unde se află pisica mamă și dacă este în viață.

Pe de altă parte, doamna care locuiește în zonă spune că nu știe cine îi aruncă la tomberon, dar pisicile stau cel mai probabil prin subsol unde fată. Cine îi găsește, probabil îi aruncă la tomberon, fără milă.

Rămâne de văzut dacă în urma anchetei efectuate, polițiștii o să stabilească cine se face vinovat de agresarea și uciderea animalelor.

De altfel, indivizii care omoară pisici nu realizează că odată cu dispariția câinilor fără stăpân, felinele sunt singurele care stau în calea înmulțirii șoarecilor și șobolanilor, aceștia fiind cu adevărat un pericol pentru oameni.