Sari la conținut
Home » Amendă de 7.500 de lei luată de un bărbat din Brăila, după ce câinii săi au omorât un alt patruped!

Amendă de 7.500 de lei luată de un bărbat din Brăila, după ce câinii săi au omorât un alt patruped!

  • de

Amendă de 7.500 de lei luată de un bărbat din Brăila, după ce câinii săi au omorât un alt patruped!

Câinii de talie mare au sfâșiat un cățeluș!

După ce au fost lăsați liberi pe domeniul public, doi câini de talie mare au atacat și omorât un câine de talie mică. Toată întâmplarea s-a petrecut sub ochii disperați al unei femei în vârstă de 54 de ani, aflată la plimbare pe o stradă din Brăila.

Proprietarul câinelui de talie mare a fost sancţionat contravenţional, conform prevederilor O.U.G. 155/2001 referitoare la aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, cu amendă în valoare de 5000 lei, precum şi conform Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cu amendă în valoare de 2.500 de lei.

Potrivit reprezentanților IPJ Brăila, preluați de ecopolitic.ro, la fața locului au intervenit polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor.

‘În legătură cu imaginile apărute în spaţiul public, vă informăm că la data de 24.08.2021, o femeie în vârstă de 54 de ani, din municipiul Brăila a sesizat Biroul pentru Protecţia Animalelor, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, cu privire la faptul că în ziua de 19 august a.c., în jurul orei 18,30, în timp ce mama ei se deplasa pe aleea situată între strada Simion Bărnuţiu şi strada Comunarzi, din municipiu, în timp ce însoţea căţelul de talie mică pe care îl deţin, animalul a fost atacat de un alt câine de talie mare, fiindu-i provocate răni incompatibile cu viaţa. În urma verificărilor efectuate de poliţişti, s-a stabilit că proprietarul câinelui atacator, un brăilean în vârstă de 53 de ani, deţine doi câini de talie mare care, în ziua evenimentului, au scăpat din curte, nesupravegheaţi, pe stradă şi până să îi găsească, unul dintre câinii săi a omorât respectivul câine de talie mică’, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Brăila.

Deţinătorul câinilor de talie mare a fost şi avertizat cu privire la faptul că, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 55/2002, privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi, ”în situaţia în care nu va lua măsuri de prevenire a comportamentului canin agresiv, poliţiştii vor putea dispune plasarea câinelui într-un adăpost, iar cheltuielile generate de întreţinerea animalului vor fi suportate de proprietar”.