Sari la conținut
Home » Incursiune în spiritul și magia sărbătorilor de iarnă la Muzeul Cinegetic al Carpaților Posada. Oamenii sunt invitați să-i cunoască pe strămoșii lui Rudolf

Incursiune în spiritul și magia sărbătorilor de iarnă la Muzeul Cinegetic al Carpaților Posada. Oamenii sunt invitați să-i cunoască pe strămoșii lui Rudolf

Strămoșii lui Rudolf îi așteaptă pe doritori să îi viziteze într-o expoziție organizată la Muzeul Cinegetic al Carpaților „Posada” pentru a afla lucruri inedite despre viața trăită de aceștia pe meleagurile noastre, mai ales că puține persoane cunosc faptul că celebrul ajutor al Moșului, Rudolf, renul cu nas roșu, strălucitor, are strâmoși și în țara noastră.

În sezonul rece, oamenii preferă ca destinație de relaxare și distracție muntele, cu precădere, în weekend. Valea Prahovei este o zonă foarte tranzitată de turiști, astfel că Regia Autonomă a Pădurilor Romsilva, prin Muzeul Cinegetic al Carpaților „Posada”, a pregătit o expoziție în ton cu sărbătorile pe care le petrecem în acestă lună a anului – Strămoșii lui Rudolf.

Expoziția este ideală pentru cei care sunt în trecere prin zonă 

Aceasta este un bun prilej atât pentru șoferi cât și pentru copii să se dezmorțească înainte de a doua parte a drumului către stațiunile parahovene.

Totodată, expoziția este locul ideal pentru distracția în familie atât pentru informațiile pe care fiecare tablou al pădurii îl generează cât și pentru fotografiile de grup.

 Ce surprize le-au pregătit organizatorii vizitatorilor?

Cei mici vor fi întâmpinați de cerbi și căprioare care amintesc de renii lui Moș Crăciun, dar și de urși, lupi, vulpi amplasați în cadre de poveste ranjate cu multă pricepere și implicare de personalului muzeului.

Pentru adulții vânători virtuali Muzeul Cinegetic Posada a pregătit un simulator de vânătoare, unde posibilul vânat se deplasează cu viteza reală a posibilului vânat.

Expoziția se desfășoară în perioada 6-24 decembrie

Aceasta a început în ziua de Moș Nicolae pentru a marca începutul sărbătorilor de iarnă, iar pentru cei care doresc să o viziteze trebuie să plătească pentru un copil 20 de lei și pentru un adult 30 de lei.

Pentru grupuri organizate de „grădinari” sau elevi, prețul biletului este de 15 lei. Pentru adulții care vor să își testeze veleitățile de vânători, muzeul pune la dispoziție și un simulator de vânătoare pentru care costul este de 20 de lei pentru 15 minute.

Programul de vizitare este de marți până duminică între orele 9.00 și 17.00, iar pentru mai multe detalii aveți la dispoziție numărul de telefon: 0740187656.

Muzeul Cinegetic este unic în peisajul muzeistic național

Muzeul Cinegetic al Carpaților este singurul muzeu dedicat vânătorii și silviculturii din tară. În anul 1996, castelului Posada i s-a dat utilizarea de muzeu al vânătorii, luând denumirea de ,,Muzeul Cinegetic al Carpaților ,,Posada”, ca secție al altui mare muzeu istoric românesc: Muzeul Național Peleș.

Castelul de la Posada a fost ridicat din porunca domnitorului Gheorghe Bibescu în anii premergători revolutiei de la 1848. A fost conceput ca un conac din piatra de râu în maniera tradițională a construcților românești din zona de munte.

Cincizeci de ani mai târziu, George Valentin Bibescu, nepotul domnitorului Gheorghe Bibescu a extins vechiul conac transformându-l în castel, potrivit site-ului muzeului.

În această postură a fost inaugurat la data de 20 noiembrie 1996

După ample lucrări de renovare și redecorare realizate în anul 2004 cu sprijinul financiar consistent al Regiei Naționale a Pădurilor – ROMSILVA, Muzeul Cinegetic al Carpaților „Posada” a trecut din administrarea Muzeului Național “Peleș” în administrarea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, funcționând ca subunitate în cadrul Direcției Silvice Ploiești.

Odată cu trecerea în administrarea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, Muzeul Cinegetic al Carpaților „Posada” a fost supus unui program intens de restaurare și modernizare, fiind deschis în noua sa formă la data de 25 aprilie 2004, odată cu lucrările Adunării Generale a Consiliul Internațional de Cinegetică.

„Puțin știu că celebrul ajutor al Moșului,Rudolf,renul cu nas roșu, strălucitor are strâmoși și în țara noastră.
Pe cei mai mulți dintre ei îi găsim în cadrul expoziției organizate de inimoasa echipă a Muzeului Cinegetic al Carpaților din Posada, parte a Romsilva, care și-a propus să vină cu un cadou de Moș Nicolae pentru toți copiii, indiferent de vârstă.
Și pentru că celebrul ren este însoțitorul Mosului, acesta din urmă își va trimite reprezentantul și în cadrul expoziției, unde îi va aștepta pe copii cu dulciuri .
Pentru cei mici în cadrul expoziției va fi amenajat un mic atelier a lui Rodolf în care aceștia pot desena pe strămoșii acestuia întâlniți în expoziție”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Romsilva – Muzeul Cinegetic Posada.