Sari la conținut
Home » Stramosii pisicilor au determinat disparitia stramosilor cainilor

Stramosii pisicilor au determinat disparitia stramosilor cainilor

Stramosii pisicilor au determinat extinctia stramosilor cainilor, in urma cu 20 de milioane de ani, potrivit unui studiu stiintific publicat recent in Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS), informeaza, potrivit Mediafax, francetvinfo.fr.

Rivalitatea dintre caini si pisici dateaza de foarte mult timp, potrivit acestui studiu, care a evidentiat lupta pentru resursele de hrana care s-a dat in urma cu 20 de milioane de ani intre stramosii pisicilor si cei ai cainilor, in America de Nord. Acea „batalie” a provocat disparitia stramosilor cainilor.

Dupa ce stramosii pisicilor au ajuns in America de Nord, speciile canine au cunoscut un declin pronuntat, afirma Daniele Silvestro, profesor la Universitatea Göteborg din Suedia, unul dintre autorii studiului.

In schimb, stramosii pisicilor au prosperat. Aceasta diferenta a fost explicata prin faptul ca felinele au acaparat resursele de hrana ale speciilor canine.

„Chiar si daca alte carnivore au facut concurenta cainilor, felinele reprezinta grupul de animale pentru care noi am descoperit, de departe, cel mai mare numar de dovezi care au aratat existenta unei competitii”, a explicat Daniele Silvestro.

Studiul a fost realizat pe un esantion alcatuit din peste 2.000 de fosile ale unor specii de animale, dintre care unele au o vechime de 40 de milioane de ani.