Sari la conținut
Home » Imagini superbe cu un grup de căprioare surprinse într-o pădure din Parcul Natural Apuseni!

Imagini superbe cu un grup de căprioare surprinse într-o pădure din Parcul Natural Apuseni!

Imagini superbe cu un grup de căprioare surprinse într-o pădure din Parcul Natural Apuseni!

Filmarea a fost surprinsă de o cameră de monitorizare a faunei montată de Romsilva!

Căprioarele filmate de camera de monitorizare profită de lipsa zăpezii și au ieșit ca să caute hrană:

„Frumusețe și gingășie în pădurile Parcului Natural Apuseni. Imaginile frumoase cu mai multe căprioare au fost filmate de camerele de monitorizare a faunei instalate de specialiștii Romsilva în câteva păduri din Parcul Natural Apuseni. Se poate observa în imagini cum coloritul blănii din această perioadă ajută căprioarele să se camufleze mai bine în păduri, pentru a se feri de prădători”, au explicat specialiștii Romsilva.

Parcul Natural Apuseni are o suprafață de 76.064 de hectare, majoritatea fiind acoperită cu păduri, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor Cluj, Bihor și Alba.

Imagini superbe cu un grup de căprioare!

Potrivit evaluării de efective din 2016, la acea dată existau în România aproximativ 203.000 de exemplare (masculi și femele).

De culoare roșiatică sau gri-maronie, căprioara are o lungime a corpului de aproximativ 95-135 de cm, o înălțime la greabăn (la umăr, deci fără cap) de 65-75 de cm și o greutate medie de 15 – 35 de kilograme. Căpriorii sănătoși dezvoltă coarne destul de scurte, lungi de doar 20-25 de cm. În sălbăticie, căprioara atinge o durată maximă a vieții de 10 ani.