Sari la conținut
Home » O cameră de monitorizare a faunei a surprins imagini inedite cu animalele sălbatice dintr-o pădure din Giurgiu!

O cameră de monitorizare a faunei a surprins imagini inedite cu animalele sălbatice dintr-o pădure din Giurgiu!

  • de

O cameră de monitorizare a faunei a surprins imagini inedite cu animalele sălbatice dintr-o pădure din Giurgiu!

Animalele sălbatice se bucură de vremea frumoasă!

O cameră de monitorizare a faunei a surprins imagini superbe dintr-o pădure din Giurgiu, devenită un loc de atracție pentru diferitele animale sălbatice.

„Un căprior, bursuci și o vulpe curioasă și sperioasă, toate surprinse de o cameră de monitorizare a faunei instalată într-o pădure din Parcul Natural Comana de către colegul nostru Cătălin Croitoru”, au explicat reprezentanții Romsilva pe Facebook.

Imaginile au fost surprinse în Parcul Natural Comana cu ajutorul unei camere montate în sălbăticie de angajații Romsilva.

Parcul Natural Comana este situat în sudul țării, în județul Giurgiu, și are o suprafață de 24.963 de hectare, din care 8.024 de hectare sunt păduri. În parc este Balta Comana, a treia zonă umedă a României, după Balta Mică a Brăilei și Delta Dunării, unde trăiesc 141 de specii de păsări și 13 specii de pești.

Parcul Natural Comana prezintă o arie naturală încadrată în bioregiunea continentală sudică a Câmpiei Române și cea nord-estică a Câmpiei Burnazului, ce adăpostește, protejează și conservă o gamă floristică și faunistică diversă, exprimată atât la nivel de specii cât și la nivel de ecosisteme terestre și acvatice.

La nivelul ierburilor este întâlnită o gamă diversă de plante (de pajiște și de mlaștină), dintre care unele foarte rare, protejate prin lege sau endemice pentru această zonă.

Printre speciile faunistice enumerate în acceași anexă a Directivei Europene se află două mamifere: popândăul (Spermophilus citellus) și liliacul comun (Myotis myotis); o reptilă și doi amfibieni: țestoasa de baltă (Emys orbicularis), buhaiul de baltă cu burtă roșie (Bombina bombina) și tritonul cu creastă danubian (Triturus dobrogicus); și cinci specii de pești: țigănuș (Umbra krameri), zvârlugă (Cobitis taenia), petroc (Gobio kessleri), țipar (Misgurnus fossilis) și boarța (Rhodeus sericeus amarus).