Sari la conținut
Home » Felinele nu încetează să ne surprindă. Un motiv pentru care pisica iți copiază mișcările

Felinele nu încetează să ne surprindă. Un motiv pentru care pisica iți copiază mișcările

pisica amuzantă; sursă foto: animalpath.org

Probabil că ai văzut videoclipuri sau poze drăguțe cu pisici care stau în cele mai hilare poziții și nu te poți abține să nu zâmbești! Așadar, de ce fac pisicile acest lucru? Este normal ca o pisică să stea ca o persoană?

Experții în animale au dezvăluit mai multe teorii cu privire la motivul pentru care prietenii noștri felini afișează un astfel de comportament comic, asemănător cu cel uman. Haideți să le analizăm pe rând și să vedem dacă vreuna se aplică pisicii dumneavoastră!

Ce înseamnă atunci când pisicile stau în poziție verticală?

Pisicile au cel mai uimitor talent pentru a lua poziții acrobatice și se pare că le place să le arate! Fie că stau în picioare pe picioarele din spate sau fac o poziție impresionantă în „mâini”, pisicile își demonstrează flexibilitatea în cele mai extraordinare moduri.

Una dintre ipostazele lor ciudate și amuzante este atunci când stau așezate ca o persoană. Este aproape ca și cum ar încerca să imite modul în care stau oamenii lor – deși rezultatele sunt adesea destul de diferite! Pisicile care stau în poziție verticală arată atât de simpatic și de amuzant. De asemenea, au adesea o privire îndepărtată în ochi – ca și cum ar visa cu ochii deschiși. Este imposibil să nu râzi când vezi asta!

De asemenea, au un talent extraordinar de a găsi cele mai incomode locuri pentru a dormi, cum ar fi partea de sus a ramei ușilor și marginile canapelelor. Se pot ghemui, se pot răsturna pe o parte sau chiar pot dormi în picioare.

În ciuda faptului că aceste locuri ar putea fi un pic cam strâmte pentru noi, oamenii, pisicile găsesc o modalitate de a le face să funcționeze, contorsionându-și corpurile în poziții care par total nefirești. Și, bineînțeles, reușesc întotdeauna să pară complet confortabile în timp ce fac asta! De ce o fac este un mister, dar cu siguranță este un spectacol de admirat.

De ce stă pisica mea ca o persoană?

Nu există explicații științifice solide cu privire la motivul pentru care pisicile tind să imite pozițiile de ședere ale stăpânilor lor. Dar mulți behavioriști de animale cred că acest comportament excentric s-ar putea datora următoarelor:

1. Pisica este literalmente un imitator

Pisicile sunt niște imitatori grozavi și adoră să își imite stăpânii. Ele ne observă comportamentele, apoi le imită pentru propriul lor amuzament.

Așadar, dacă ți-ai surprins vreodată pisica stând ca tine, s-ar putea să fie din cauză că încearcă să fie exact ca tine! Pisicile ar putea, de asemenea, să copieze rutinele stăpânilor lor, de la ritualul cafelei de dimineață la somnul regulat de după-amiază, pisicile adoră să facă ceea ce fac stăpânii lor. Este un semn sigur că pisica ta te iubește și vrea să fie exact ca tine!

2. Pisica ta se află în plin proces de toaletare

Să-ți vezi pisica stând în poziție verticală, arătând aproape ca un om, este o priveliște ciudată, dar ar putea fi pur și simplu că se află în mijlocul unei sesiuni de toaletare.

Pisicile își contorsionează corpul în tot felul de moduri ciudate atunci când se îngrijesc. Acest lucru se întâmplă pentru ca ele să nu rateze niciun punct, mai ales în zonele mai sensibile și mai intime. Deși arată puțin ciudat, este, de asemenea, o parte importantă pentru a le menține blana curată și sănătoasă.

3. Pisica ta se simte confortabil stând așa

Credeți sau nu, unele pisici se simt confortabil cu cele două picioare pe pământ, ca și noi. Și, bineînțeles, sunt extrem de flexibile și nu le deranjează să se pună în niște poziții ciudate dacă se simt bine.

În plus, se știe că pisicile imită pozițiile de ședere ale oamenilor lor, așa că este posibil ca pisica ta să ia exemplu de la tine. Oricare ar fi motivul, este clar că pisicile au fiecare propriile poziții preferate și le place să le practice!

4. Pisica ta are încredere în tine

Expunerea burții este un semn sigur de încredere la pisici. Stomacul lor este cea mai vulnerabilă parte a corpului, așa că rareori se așează în acest fel, cu excepția cazului în care se simt în siguranță în mediul lor. Și, atunci când o fac, este ca un semn de aprobare – îți spun că au încredere în tine și că se simt în siguranță în preajma ta.

Este o priveliște minunat de înduioșătoare, mai ales dacă ați muncit din greu pentru a câștiga încrederea unei noi pisici. Așadar, dacă pisica a stat ca o persoană și și-a expus burta, fiți siguri că este fericită și mulțumită în prezența dumneavoastră.

5. Pisica vrea să se răcorească

Uneori, pisicile stau în poziție verticală pentru că încearcă să se răcorească. Pisicile nu transpiră așa cum o fac oamenii, așa că se bazează pe alte modalități de a-și regla temperatura corpului.

Când vremea este caldă, pisicile vor căuta cele mai răcoroase locuri din casă și se vor așeza acolo. Stând în același timp în poziție verticală, ele reușesc să își expună burta și să permită aerului rece să ajungă în mai multe zone ale pielii lor. Ar putea părea amuzant sau chiar puțin caraghios, dar este de fapt o modalitate excelentă pentru pisici de a învinge căldura.

Așadar, dacă aveți o pisică și afară este cald, asigurați-vă că în casa dumneavoastră există o mulțime de locuri răcoroase și bine aerisite în care animalul de companie să se relaxeze. În acest fel, prietenul tău blănos poate rămâne răcoros, confortabil și în siguranță pe tot parcursul verii.

6. Pisica vrea atenție

Pisicile sunt manipulatoare viclene! Nu putem rezista niciodată încercărilor lor de a ne capta atenția – fie că ne aruncă o privire comică rugătoare, fie că stau ca o persoană pentru a ne câștiga afecțiunea. Vor sta cu picioarele din spate întinse, cu lăbuțele din față îndoite în fața lor și cu coada înfășurată în jurul corpului pentru un efect maxim.

Poate că le este cald și vor să se răcorească, sau poate că le este foame și vor o gustare. Este aproape imposibil să nu le oferiți atenția și afecțiunea pe care le caută. La urma urmei, sunt cei mai buni prieteni ai noștri și merită cea mai bună îngrijire. Așadar, chiar și atunci când vă simțiți enervați de cererile lor neîncetate de atenție, nu uitați să le oferiți puțină dragoste – aceasta merge foarte departe!

7. Pisica este leneșă

Te-ai gândit vreodată că pisica ta ar putea sta în poziție verticală cu picioarele întinse pentru că este leneșă?

Uneori, pisicile sunt prea leneșe pentru a cheltui energia necesară pentru a-și schimba poziția, așa că adoptă această poziție comică. Ele se bucură de confortul de a lenevi cu labele din față băgate sub bărbie și cu picioarele din spate întinse. Este un moment clasic de „somn al pisicilor” – unul pe care orice iubitor de pisici îl va recunoaște.

9. Este o capcană pentru pisici pe burtă

Uneori, pisicile pot fi ca niște mici capcane care așteaptă să fie declanșate. Cea clasică – o pisică care își expune de bunăvoie burta – este una dintre cele mai tentante, dar și periculoase capcane pentru proprietarii de animale de companie neștiutori.

Sigur, există unele pisici care adoră frecțiile pe burtă și care vor toarce și vor saliva în extaz atunci când le oferiți una. Dar pentru majoritatea pisicilor, o frecție pe burtă este opusul plăcerii – și duce la zgârieturi și mușcături pentru cel care le face frecția!

Chiar dacă pisica pare să se bucure, o bună regulă de bază este să o lăsați pe ea să inițieze frecțiile pe burtă. În acest fel, puteți evita eventualele zgârieturi sau mușcături și vă puteți bucura în continuare de momente de calitate de îmbrățișare cu animalul de companie.

Pisica stă ca o persoană – ar trebui să vă faceți griji?

Dacă pisica dumneavoastră stă ca o persoană, nu vă alarmați – este absolut normal! Poziția ciudată de relaxare nu este legată de nicio problemă de sănătate sau de comportamente problematice. De fapt, pisicile stau adesea așa atunci când se simt confortabil și în siguranță.

Așadar, dacă pisica se simte suficient de relaxată încât să vă imite postura, luați-o ca pe un semn de încredere – simte că poate fi ea însăși în preajma dumneavoastră! De aceea, este important să creați un mediu sigur și confortabil pentru pisica dumneavoastră și să îi oferiți multă dragoste și atenție.

Concluzie

Pisicile au o mulțime de ciudățenii, una dintre ele fiind aceea de a sta în poziție verticală ca un om. Această poziție comică le face să pară hilare, dar există multe motive pentru care pisicile fac acest lucru. Nu vă faceți griji, totuși – prietenul dumneavoastră blănos este complet în regulă.

Poziția ciudată de a sta așezat nu indică probleme de comportament sau probleme medicale. În schimb, luați-o ca pe o dovadă a încrederii și a confortului lor de a fi în preajma dumneavoastră, informează animalpath.org.