Sari la conținut
Home » Fără ponei în Paris din 2025! De ce se va ajunge la asta?

Fără ponei în Paris din 2025! De ce se va ajunge la asta?

Fără ponei în Paris din 2025!

Fără ponei în Paris din 2025! Parisul va implementa o interdicție asupra plimbărilor cu ponei pentru copii în parcurile sale publice începând cu anul 2025. Ca urmare a unei campanii susținute de activiștii pentru drepturile animalelor, care afirmă că aceste animale nu sunt tratate corespunzător.

Practicile de plimbare cu ponei au fost o atracție populară în parcurile pariziene, precum Champ de Mars, Parc Monceau și Parc du Luxembourg, de decenii, mai ales în weekend-uri și în timpul vacanțelor școlare.

Fără ponei în Paris din 2025!

Organizațiile pentru drepturile animalelor au militat timp de ani de zile pentru interzicerea acestei practici. Argumentând că poneii sunt supuși unor zile lungi de muncă, nu au acces constant la apă și fân proaspăt, și suferă în timpul transportului în oraș în camioane.

,,Acești ponei nu sunt jucării. Copiii nu învață nimic despre acești ani din aceste plimbări, și nu se formează nicio legătură emoțională. Aceste plimbări transformă poneii în simple obiecte de divertisment”, a declarat Amandine Sansivens, activistă din cadrul organizației Paris Animaux Zoopolis (PAZ).

Petiția PAZ pentru interzicerea plimbărilor cu ponei a adunat peste 8.400 de semnături.

După implementarea unui program de monitorizare a bunăstării poneilor în 2021, primăria a decis recent să retragă treptat licențele acordate operatorilor.

Poneii săi lucrează doar aproximativ 150 de zile pe an

Stephane Michaud, directorul Anima Poney, o companie care a oferit plimbări cu ponei în mai multe parcuri din Paris. Și care în prezent a închis jumătate dintre acestea. A subliniat că poneii săi lucrează doar aproximativ 150 de zile pe an.

În centrul său de ponei din Rambouillet, situat în sudul Parisului, el a menționat că a început să aducă aceste animale în oraș din mediul rural încă din anii ’90, când poneii erau ținuți în condiții deloc optime în grajduri urbane. ,,Lucrez cu ponei de 35 de ani, îi cunosc nevoile. Aceștia au tot ceea ce le trebuie”, a afirmat el.

Parizienii care își aduc copiii la plimbări cu ponei au rezerve cu privire la această interdicție. „Pentru copii, aceste plimbări reprezintă o plăcere. Adoră contactul cu poneii”, a spus Celine Papouin, a cărei fiică stătea încrezătoare călare pe un astfel de animal în Parcul Monceau, conform gismeteo.ro.

Etichete: