Sari la conținut
Home » De pe străzile din Lugoj, direct la Paris. Cățelul cu ochelari de soare a ajuns vedetă în „Orașul Luminilor”

De pe străzile din Lugoj, direct la Paris. Cățelul cu ochelari de soare a ajuns vedetă în „Orașul Luminilor”

Cățelul cu ochelari de soare a ajuns vedetă la Paris, după ce în țară a fost izgonit de polițiștii locali din Lugoj, iar acum încântă turiștii din „Orașul Luminilor”. El este însoțit de stăpâna lui, o femeie din Lugoj, care cântă la acordeon, iar prietenul ei blănos este acolo lângă ea și emoționează inimile tuturor trecătorilor.

Cu doi ani în urmă, cei doi, femeia și prietenul necuvântător puteau fi observați pe străzile din Lugoj. La acea vreme, femeia a fost amendată de către poliția locală și apoi izgonită împreună cu cățelul.

Ulterior, au plecat la Paris unde și-au găsit un loc de unde să bucure turiștii, aflat chiar la baza Turnului Eiffel, pe unde trec în fiecare zi un număr impresionant de oameni, fiind unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din lume.

Unul dintre artiștii care au ajuns de curând la Paris este cățelul cu ochelari de soare. Acesta a apărut “pe scenă” și la Lugoj, în centrul orașului, făcând furori printre locuitorii orașului. Din nefericire, el și stăpâna lui, care cânta la un acordeon, au fost goniți de către polițiștii locali, potrivit lugojeanul.ro.

La Paris artiștii stradali sunt încurajați să-și țină spectacolele

În Paris, în locurile frecventate de foarte mulți turiști muzica este peste tot, iar artiștii stradali sunt la tot pasul. La noi în țară lumea nu este obișnuită cu genul acesta de spectacole, întrucât nu sunt foarte mulți care fac acest lucru, pe când la Paris artiștii stradali sunt chiar încurajați, cât timp nu cer în mod direct bani de pe urma reprezentațiilor pe care la țin în stradă.

„Da, noi am fost la Lugoj, noi călătorim peste tot, vara mergem în afară, aici oamenii sunt mult mai lăsători cu cei care cântă pe stradă.

Nu cerem nimic la nimeni, nu le luăm banii cu japca, noi cântăm și dacă vrea lumea, ne oferă o recompensă”, a povestit pentru Lugojeanul stăpâna patrupedului cu ochelari de soare.

La Paris, artiștii stradali sunt încurajați să își țină spectacolele, în măsura în care aceștia nu cer bani în mod direct pentru ele.