Sari la conținut
Home » Drama câinilor abandonați. Ce se întâmplă cu adevărat în momentul în care patrupezii ajung pe stradă

Drama câinilor abandonați. Ce se întâmplă cu adevărat în momentul în care patrupezii ajung pe stradă

Drama câinilor abandonați este greu de transmis în cuvinte, însă o femeie a apelat la o rețea de socializare pentru a încerca să schimbe ceva în societatea în care trăiește în privința abandonului patrupedelor. Să-i facă pe oameni să fie mai conștienți, mai responsabili și să cunoască mai bine care sunt consecințele abandonului pentru animale.

Câinii sunt ființe care se atașază foarte repede de stăpâni, sunt empatice, iar consecințele abandonului își pun amprenta grav asupra animăluțelor atât la nivel fizic, cât și psihic.

O femeie din UK a dezvăluit, din experiențele pe care le-a trăit și le-a văzut în comunitatea sa, ce se întâmplă cu adevărat atunci când oamenii își abandonează câinii.

Femeia a intrat pe Reddit pentru a dezvălui ce se întâmplă cu câinii abandonați

S-a gândit că dacă își spune povestea pe o rețea de socializare, impactul va fi amplu în rândul oamenilor, ceea ce s-a și întâmplat.

Ea a început relatarea prin a spune că de multe ori, chiar dacă nu vor, oamenii sunt nevoiți să se despartă de patrupezi, ceea ce este un lucru greu de gestionat, dar este singura variantă pe care oamenii o au la dispoziție.

Unii proprietari sunt nevoiți să apeleze la abandon din diferite motive

Și asta pentru că, în unele cazuri, proprietarii au fost nevoiți să ia o astfel de decizie grea, întrucât își dau seama că nu dispun de timpul, resurse financiare sau energia necesare pentru a deține un câine.

Însă dacă ești nevoit să recurgi la o asemenea decizie, trebuie să alegi varianta care îl afectează cel mai puțin pe patruped, și anume alegerea unui centru bun destinate adopției, cum ar fi din punctul ei de vedere, raportat la zona în care locuiește, RSPCA sau Dogs Trust.

Astfel de centre sunt axate pe asigurarea unor cămine bune pentru câinii care au nevoie de relocare.

Din păcate, spune ea, nu toți câinii abandonați au parte de această oportunitate

Drama câinilor abandonați se acutizează, întrucât mulți proprietari își abandonează pur și simplu câinii pe marginea drumurilor, fără să țină cont de siguranța lor.

Apelând la Reddit, femeia a explicat ce se întâmplă cu adevărat atunci când oamenii își abandonează câinii în „locații îndepărtate”, în loc să îi ducă la centrele de relocare.

Ea a precizat că va începe prin a explica ceea ce se întâmplă probabil în capul a mii de oameni,  că unii câini pot fi abandonați în locuri plăcute, departe, cu puțin trafic și cu ferme mari, și că acolo își vor găsi un cămin, pentru că este destul spațiu într-o fermă pentru un cățeluș, însă ea dorește să spună că nu este chiar așa, că este complicat pentru un câine să se adapteze condițiilor de la fermă, unde sunt multe animale.

Ea a povestit: „Voi începe prin a explica ceea ce se întâmplă probabil în capul a mii de oameni, voi merge cu mașina într-un loc frumos și îndepărtat, cu puțin trafic și multe ferme mari și frumoase.

Și „micul Rex” va ajunge la ușa vreunui fermier, iar o gospodină drăguță îl va lua în casă, cu siguranță că este destul spațiu într-o fermă imensă pentru un cățeluș.

În zona în care locuiește a văzut mulți câini abandonați

Opriți-vă. Vă voi spune ce se întâmplă cu adevărat. Eu locuiesc la țară, suficient de departe pentru a fi locul potrivit pentru a abandona câini.  Am văzut literalmente mai mulți câini decât îmi pot imagina rătăcind pe drumuri.”

„Acest lucru nu este teoretic, este ceea ce se întâmplă de fapt cu acești câini. Au parte de o moarte oribilă.”

Femeia a explicat că, în cazul în care cineva reușește să ia acasă acești câini speriați, mulți dintre aceștia  ar putea ajunge să fie omorâți sau împușcați.

Ea a continuat: „Chiar dacă cineva reușește să prindă puii speriați, majoritatea raselor nu sunt potrivite pentru viața în preajma animalelor de fermă, iar când acel câine va începe să le ucidă pe acele animale, va fi omorât.”

Majoritatea dintre câinii abandonați mor de foame, mor de expunere sau sunt loviți de mașini”

„Toți cetățenii din zona mea se cunosc între ei, știm ai cui câini sunt toți și vedem cum câine după câine trece prin acest ciclu oribil.”

Femeia a împărtășit o poveste devastatoare în speranța că va ajunge la oamenii care își abandonează câinii.

Ea a explicat că a văzut anterior cum proprietarul unui câine și-a aruncat chow chow-ul din mașină înainte de a pleca în trombă.

Femeia a adăugat că patrupedul alearga cu lăbuțele lui cât de repede putea în urma mașinii și urla.

Ea l-a strigat dar fără niciun rezultat. „Îl strig la nesfârșit, dar fără niciun rezultat. Aleargă până când dispare peste orizont la kilometri distanță.

Este găsit mort pe șosea o săptămână mai târziu de către mama mea”, adaugă femeia.

Ea speră ca oamenii să înțeleagă cât de grav este abandonul patrupedelor

„Poveștile pe care le cunosc pot continua la nesfârșit. Le spun în cele mai crude detalii pentru că oamenii trebuie să înțeleagă barbaria de a lăsa un animal domesticit să se descurce singur într-un loc sălbatic.

Puțini dintre ei reușesc să supraviețuiască și aproape întotdeauna au parte de o moarte îngrozitoare.

Vă rog, vă rog, dacă simțiți că nu mai puteți avea grijă de câinele dumneavoastră, faceți ceea ce este uman și corect”, a mai spus femeia.

În timp ce mulți au rămas șocați de povestea femeii, alții i-au mulțumit acesteia pentru sinceritatea sa cruntă.

Utilizatorii platformei de socializare și-au împărtășit și ei propriile experințe cu patrupezii

Alți utilizatori Reddit au luat parte la discuții pentru a-și împărtăși propriile experiențe despre câinii vagabonzi.

O persoană a spus: „În drum spre serviciu, într-o dimineață, am găsit doi căței negri, aveau viermișori și erau infestați de purici”, potrivit The Sun.

Un alt utilizator a adăugat: „Cel mai bun câine pe care l-am avut vreodată a fost găsit pe stradă, în vârstă de cinci ani și complet dresat. Am auzit de la oamenii din zonă că a fost rătăcit mai bine de două săptămâni.”