Sari la conținut
Home » Doi câini au fost înjunghiați de către un bărbat, dintre care unul a murit. Ce l-a determinat pe bărbat să recurgă la acest gest

Doi câini au fost înjunghiați de către un bărbat, dintre care unul a murit. Ce l-a determinat pe bărbat să recurgă la acest gest

Doi câini au fost înjunghiați de un bărbat din satul Foltești, județul Galați, pentru că i-ar fi atacat și rănit o oaie care aparține atacatorului. În urma acestui incident, unul dintre patrupezi a murit, iar atacatorul în vârstă de 39 de ani a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

O femeie care locuiește în aceeași zonă cu atacatorul, în satul Foltești, din județul Galați, în vârstă de 46 de ani, a sesizat Secția 5 Poliție Rurală Rădești, precizând că un bărbat din aceeași localitate cu ea i-ar fi înjunghiat, folosind un cuțit, cei doi câini ai săi, din rasa ciobănesc caucazian, dintre care unul a murit.

Poliția a fost sesizată de către stăpâna celor doi câini înjunghiați

„La data de 10 octombrie, în jurul orei 13,00, Secţia 5 Poliţie Rurală Rădeşti a fost sesizată de o femeie de 46 ani, din satul Folteşti, judeţul Galaţi, cu privire la faptul că un consătean ar fi aplicat mai multe lovituri de cuţit celor doi câini ai săi, din rasa ciobănesc caucazian, în urma cărora unul dintre aceştia a fost ucis”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Galați.

La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Galați și, în momentul în care au constatat că cele sesizate de femeie se confirmă, au stabilit că suspectul este un bărbat în vârstă de 39 de ani din satul Foltești, județul Galați.

Bărbatul a chemat câinii la el, iar după aceea i-a înjunghiat

Acești doi câini au fost înjunghiați de către gălățean, după ce i-a chemat la el, iar ei au venit că le era familiar bărbatul, cu scopul să se joace.

„Cei doi câini i-ar fi rănit o oaie, cu o zi înainte, iar bărbatul a decis să îşi facă dreptate în acest fel. A chemat câinii la el, şi, pentru că îl ştiau, au venit la el să se joace şi i-a injunghiat”, precizează reprezentanții IPJ Galaţi, citați de Agerpres, conform gândul.ro.

„În timp ce se afla în extravilanul localităţii de domiciliu, în apropierea unei stâni de oi, care aparţine reclamantei, ar fi înjunghiat cu un cuţit având lungimea lamei de 14 cm, două exemplare metise ale rasei ciobănesc caucazian, acţiune în urma căreia unul dintre câini a fost ucis, iar celalalt a suferit o plaga înjunghiată în zona toracelui”, au precizat poliţiştii, potrivit hotnews.ro.

Bărbatul s-a ales cu dosar penal

În urma investigațiilor făcute de polițiști, precum și a probatoriului administrat, la data de 3 noiembrie, bărbatul în vârstă de 39 ani a fost plasat sub controlul judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Polițiștii i-au întocmit bărbatului dosar penal pentru infracțiunile de ucidere a animalelor, cu intenție, fără drept și rănirea cu intenție a animalelor, cercetările fiind continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor.