Sari la conținut
Home » Scandal la Timișoara! Se pare ca doi voluntari pentru drepturile animalelor au fost bătuți de fiul adminsitratorului unui adăpost canin. Scandalul a fost filmat de una dintre victime

Scandal la Timișoara! Se pare ca doi voluntari pentru drepturile animalelor au fost bătuți de fiul adminsitratorului unui adăpost canin. Scandalul a fost filmat de una dintre victime

Scandal la Timișoara! Se pare ca doi voluntari pentru drepturile animalelor au fost bătuți de fiul adminsitratorului unui adăpost canin. Scandalul a fost filmat de una dintre victime conform tvr.ro

Doi voluntari din Timișoara, care au mers să scoată mai mulți câini dintr-un adăpost de animale, se pare că au fost bătuți de fiul administratorului. Scandalul a fost filmat de una dintre victime. Agresorul este cercetat acum de polițiști.

Atenție, sunt imagini și informații care vă pot afecta emoțional.

Cei doi voluntari și-au scos certificate medico-legale și au făcut plângere la poliție.

Din păcate nu este un caz singular, astfel de agresiuni s-au mai întâmplat. În imaginile filmate se vede cum unul dintre voluntari este îmbrâncit și trântit la pământ. Atunci când își dă seama că este filmat, agresorul a sărit să o lovească și pe tânăra care venise, împreună cu colegul ei de la asociație, să salveze 2 căini din adăpost. Fata spune că a vrut să facă și câteva poze pentru a promova spre adopție și alte patrupede, dar nu i s-a permis.

”I-am spus că din punct de vedere legal am voie să fac poze în adăpost deoarece este un adăpost public, finanțat de Primărie. Când am spus chestia asta a început să devină foarte agitat și nervos. M-a luat de gât, a încercat să îmi smulgă telefoanele din mână, m-a trântit pe jos. Colegul meu l-a tras de pe mine, de mână, după care individul respectiv l-a trântit pe colegul meu pe jos și a început să dea cu pumnii și cu picioarele în el”, a mărturisit Anca, voluntar al Asociației ASPADA.

Politiştii au deschis un dosar penal pentru lovire și alte violențe

„Politiştii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire şi alte violenţe”, a spus Andreia Jerdea – purtător de cuvânt IPJ Timiș.

Nu este prima oară când cei care administrează adăpostul de animale sunt acuzați că devin violenți cu voluntarii care vor să salveze patrupedele. În 2016, directorul societății a fost acuzat, tot de un voluntar, că a devenit violent.

TVR a încercat să ia legătură cu proprietarul societății care se ocupă de adăpostul canin pentru a afla care este poziția sa vis-a-vis de cele întâmplate. Deși a fost contactat în mai multe rânduri, acesta nu a răspuns apelurilor.

După ce au ajuns oamenii legii la fața locului, voluntarii au reușit să scoată din adăpost trei câini, care sunt dați spre adopție.