De ce ursul polar nu mănâncă pinguini? Ursul polar este cel mai mare animal de pradă întâlnit pe uscat. ursii albi trăiesc între 35-40 de ani și cântăresc între 400 și 700 de kilograme. pentru a ajunge la o asemenea greutate, marele alb trebuie să consume minim 2 kilograme de hrană pe zi. Când este înfometat, ursul polar mănâncă și 20 de kilograme de grăsime și piele la o singură masă.

Citește și:

Ursul polar este carnivor, consumând în special pui de focă, precum și diferite cetacee și pinipede. În principal vânează lângă malul mării, pe calotele de gheață de pe insulele arctice. Ursul polar este un puternic vânător de foci. Este cel mai mare carnivor dintre toate speciile de urși, dar și cel mai perseverent și răbdător. Are un plan de atac excelent: se așază lângă o copcă ore în șir așteptând ca focile să iasă.

Citește și:

Dar de ce ursul polar nu mănâncă pinguini? Răspunsul este cât se poate de simplu. Cele două viețuitoare nu se întâlnesc niciodată.

Pentru că marele alb trăiește în zonele nordice înghețate ale Oceanului Arctic, iar pinguinii trăiesc la Polul Sud.