Sari la conținut
Home » Pinguinii nu pot zbura? 3 lucruri pe care nu le știai despre aceste păsări

Pinguinii nu pot zbura? 3 lucruri pe care nu le știai despre aceste păsări

the-scientist.com

Pinguinii nu pot zbura? Pinguinii (Spheniscidae) sunt o familie de păsări, singura din ordinul Sphenisciformes. Există cel puțin optsprezece specii în viață, distribuite de la poli până la tropicele din emisfera sudică.

Pinguinii sunt cunoscuți în rândul păsărilor pentru fracurile lor cu pene și pentru mersul grațios. Dar există atât de multe detalii surprinzătoare despre aceste păsări pe care poate nu le știți.

De aceea, am compilat câteva dintre cele mai remarcabile și cunoscute aspecte ale acestor animale uimitoare.

Pinguinii nu pot zbura?

Avem tendința de a asocia păsările cu capacitatea lor de a zbura, dar acest lucru nu este valabil pentru toate. Pinguinii fac parte din micul grup de păsări care nu pot zbura.

În timpul evoluției, pinguinii și-au pierdut capacitatea de a zbura pentru a-și îmbunătăți eficiența înotului, deoarece înotătoarele erau incompatibile cu zborul.

În urmă cu aproximativ 30 de milioane de ani, strămoșii acestor păsări care nu zboară au început să vâneze sub apă, ceea ce a declanșat un proces evolutiv care a dus la atrofierea articulațiilor aripilor, care au devenit în cele din urmă aripioare.

Combinată cu rearanjarea picioarelor, această schimbare a conferit pinguinului o formă corporală eficientă de înot. Potrivit unor experți în animale, pinguinul este chiar unul dintre cele mai subțiri animale din lume.

Pinguinii sunt maeștri ai camuflajului

Mai mulți pinguini
Mai mulți pinguini care se plimbă

„Fracul” alb-negru pe care îl poartă majoritatea speciilor de pinguini este un camuflaj inteligent numit contrashading.

Spatele lor negru se contopește cu apa mării atunci când sunt văzuți de sus, iar pântecele lor alb se contopește cu suprafața luminoasă atunci când sunt văzuți de jos.

Acest lucru îi camuflează de prădători precum focile leopard și îi ajută să prindă prada, cum ar fi peștii, calmarii și crabii.

Pinguinii nu au dimorfism sexual

Un alt fapt amuzant despre pinguini este că nu există diferențe semnificative între masculi și femele, ceea ce se numește dimorfism sexual, potrivit animalwised.

Cu toate acestea, ei pot fi deosebiți după mărime, deoarece masculul este de obicei puțin mai mare decât femela.