Sari la conținut
Home » Cum să-ți dai seama ce vârstă are un pisoi pe care vrei să-l adopți. De ce este important

Cum să-ți dai seama ce vârstă are un pisoi pe care vrei să-l adopți. De ce este important

Fie că aduceți un pisoi nou acasă, fie că ați găsit recent unul pe stradă este important să știți câți ani are, pentru a-i putea oferi o îngrijire adecvată. În general, puteți spune câți ani are un pisoi dacă luați în considerare următoarele aspecte.

1. Cordonul ombilical

Cordonul ombilical ar trebui să se usuce și să cadă în mod natural în prima săptămână de viață a pisoiului. Animalul are probabil mai puțin de cinci zile dacă cordonul ombilical este încă atașat.

2. Ochii

Ochii pisicuțelor încep să se deschidă la șapte până la 10 zile după naștere. Până la vârsta de două săptămâni, aceștia ar trebui să fie complet deschiși și să se focalizeze. Toate pisicuțele nou-născute au ochii albaștri de bebeluș și vor începe să își dezvolte nuanța lor de adult la aproximativ șapte săptămâni.

3. Urechile

Urechile unui pisoi vor rămâne împăturite până la vârsta de șapte zile. La vârsta de două săptămâni, canalele urechilor se vor deschide și urechile vor apărea rotunjite după care vor începe să fie îndreptate în sus în jurul vârstei de trei săptămâni.

4. Greutate

Greutatea și mărimea nu sunt întotdeauna cel mai fiabil mod de a spune vârsta unui pisoi, deoarece mediile standard pot varia în funcție de factori precum sănătatea și rasa.

5. Mersul

La vârsta de două săptămâni, pisoiul va începe să încerce să meargă, dar mersul va fi șovăitor până la aproximativ patru săptămâni. Vă puteți aștepta ca un pisoi în vârstă de o lună să meargă în mod constant, să fie mai jucăuș și să aibă o coordonare mai bună.

6. Dinții

Dacă pisoiul tău nu are dinți, înseamnă că are mai puțin de trei săptămâni. Dacă animăluțul tău are dinți, îi poți spune vârsta pe baza dinților pe care îi are.

7. Maturitatea sexuală

Maturitatea sexuală este esențial de știut, deoarece se aplică la sterilizare și castrare. Pisicile masculine ating maturitatea sexuală în jurul vârstei de șase luni. În această perioadă, pisicuțele masculine vor începe să își pulverizeze teritoriul. Pisicile femele ajung la maturitate între cinci și nouă luni.

De ce este important să știi câți ani are pisoiul tău

În zilele noastre, mulți oameni își cumpără pisoii online, iar unii dintre ei ar putea fi îngrijorați de faptul că pisoiul nu este atât de bătrân pe cât a pretins crescătorul. Dacă, de exemplu, noul animal de companie vă linge părul, poate indica faptul că a fost luat de lângă mama sa prea devreme.

Dacă acesta este cazul, ar trebui să vă îngrijorați, deoarece există o probabilitate mai mare de îmbolnăvire la pisicuțele slabe, tinere și/sau premature, mai ales dacă au fost luate de lângă mama lor prea devreme.

Pisicile experimentează nevoi de sănătate diferite în diferite momente ale vieții lor. Dacă aveți un pisoi mic de care trebuie să aveți grijă, trebuie să fiți conștienți de vârsta acestuia, astfel încât să puteți urma un program de vaccinare la timp, să vă asigurați că animalul de companie este complet deparazitat și că este suficient de mare pentru a fi sterilizat/castrat, etc.

Cunoașterea vârstei pisoiului vă va permite, de asemenea, să îi oferiți socializare, îngrijire și nutriție adecvate vârstei, pentru a vă asigura că își menține o greutate și o condiție corporală sănătoase. Informațiii culese de pe site-ul dedicat animalelor de companie pawlicy.com.