Sari la conținut
Home » Cum să hrănești puii de păsări: Ce pași trebuie urmați

Cum să hrănești puii de păsări: Ce pași trebuie urmați

Cum să hrănești puii de păsări. Hrănirea unui pui de pasăre nu are nimic în comun cu hrănirea unui pui de mamifere – nu se hrănesc cu lapte. Păsările mame mestecă hrana în bucăți mici și o pun în gurile puilor lor gălăgioși. Acest lucru poate face mai dificil să înțelegi cum și cu ce să hrănești un pui de pasăre dacă ai unul în grijă ta.

Deoarece puii de pasăre depind de părinții lor nu doar pentru hrană, ci și pentru învățarea cum să fie o pasăre, cel mai bine ar fi ca micuțul să rămână cu părinții săi. Așadar, dacă găsești un pui de pasăre pe pământ, încearcă să-l readuci la cuib în loc să ai grijă de el singur.

Uneori, însă, ar putea fi imposibil. În acest caz, este important să știi cum și cu ce să hrănești puii de pasăre.

Cum să hrănești puii de păsări: Cum trebuie să procedezi când îl descoperi

Cum să hrănești puii de păsări: Pasăre Colibri
Cum să hrănești puii de păsări: Pasăre Colibri care sta la un copac

Dacă observi un pui de pasăre care pare părăsit, așteaptă o oră sau două pentru a vedea dacă părinții săi se întorc pentru a-i hrăni din nou. Reține că o pasăre mamă are nevoie doar de câteva secunde pentru a-și hrăni puiul.

Dacă părinții sunt în jur, poți fi sigur că puiul își primește necesarul de hrană. În acest caz nu este nevoie de intervenție inutilă. Cu excepția cazului în care puiul de pasăre nu pare rănit sau bolnav.

Cu ce să hrănește un pui de pasăre

În natură, puii de pasăre consumă aceleași lucruri ca și părinții lor: viermi, insecte, fructe și semințe.

Cu toate acestea, puii au nevoi nutriționale foarte diferite față de păsările adulte. Motiv pentru care mamele mestecă hrana în prealabil și o regurgitează sub formă de hrană bogată în proteine pentru puii lor.

Cum să hrănești puii de păsări: Cum se pregătește hrana artizanală

O rețetă simplă pentru hrănirea puiilor de pasăre implică doar două ingrediente: hrană pentru animale de companie și apă.

Poți folosi biscuiți pentru câini înmuiați în apă. Va avea o consistență moale, ușor de înghițit și digerat pentru păsările tinere. Acest lucru imită textura hranei date de păsările mame în sălbăticie. Și este, de asemenea, o opțiune bogată în proteine, ceea ce este deosebit de important pentru pui.

Pentru a evita amestecarea și zdrobirea, hrana umedă pentru animale de companie din conserve, cum ar fi marca Cesar, este o altă opțiune excelentă. Totuși, ai putea să amesteci puțină apă dacă pasărea ta este foarte mica.

Cum să hrănești un pui de pasăre

Pasul 1: Dacă trebuie să hrănești un pui de pasăre sălbatic, amintește-ți să oferi alimente cu o consistență moale. Cle prea umede pot sufoca sau îneca pasărea. Toată hrana uscată ar trebui să fie înmuiată în prealabil.

Pasul 2: Hrana trebuie oferită doar la temperatura camerei. Niciodată încălzită sau refrigerată.

Pasul 3: Menține bucățile de hrană mici și proporționale cu dimensiunea păsării. Puii mici au nevoie de mușcături mici. Taie sau sfărâmă hrana corespunzător pentru a se potrivi cu dimensiunea păsării.

Pasul 4: Atunci când hrănești pasărea, fii cât mai atent posibil pentru a minimiza riscul de stres sau leziuni suplimentare. Nu forța pasărea să mănânce.

Cum să hrănești puii de păsări: Sfaturi pentru hrănirea puilor de păsări

Odată ce pasărea crește puțin, ar trebui să oferi hrană întreagă. Cum ar fi un gândac sau o sămânță, cu ajutorul unei pensete.

Spală-ți întotdeauna mâinile înainte și după hrănire, pentru a nu contracta nimic sau pentru a nu contamina hrana.

Păstrează puiul de pasăre într-un loc sigur și liniștit între hrăniri, departe de alte animale de companie.

Încearcă să relochezi micuțul cât mai curând posibil apelând la un profesionist.

În cele din urmă, amintește-ți că hrănirea unui pui de pasăre ar trebui să fie doar o măsură de urgență, potrivit pawtracks.com.